Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

20 januari 2006

Apeldoorn - Politieman "spot" man met vuurwapen

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (20/01) op de Arnhemseweg een 37-jarige Apeldoorner aangehouden die in het bezit bleek van een vuurwapen en scherpe munitie. Een zeer alerte politieman zag vrijdagmorgen tot zijn eigen verbazing, dat een man op het Caterplein in Apeldoorn een vuurwapen in zijn hand had en daarna in een taxi stapte. De politie trof de taxi kort daarop rond 04.50 uur op de Arnhemseweg. Nadat er voldoende politie-assistentie in de buurt was, werd de taxichauffeur een stopteken gegeven, waarna chauffeur en passagier via de veiligheids-uitpraat-procedure uit de taxi stapten. Hierbij werd de Arnhemseweg korte tijd in beide richtingen afgezet. De politie trof onder de passagiersstoel een vuurwapen. In de kleding van de passagier werd een scherpe patroon aangetroffen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en werd voor nader onderzoek opgesloten in een cel.

Apeldoorn - Automobilist rijdt door na aanrijding

Een nog onbekende bestuurder van een bedrijfsauto is donderdagmorgen (19/01) op de Zwolseweg doorgereden na aanrijding met een 41-jarige automobiliste uit Apeldoorn. De bestuurder van de bedrijfsauto verliet rond 07.40 uur een uitrit en liet hierbij de vrouw niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg de bestuurder stapte uit, bekeek zijn eigen schade en ging er vervolgens vandoor. De politie gaat aan de hand van het opgegeven kenteken op zoek naar de bestuurder.

Apeldoorn - Politiebikers in opleiding pakken veelpleger

Politiemensen die in opleiding zijn voor het te vormen biketeam van Apeldoorn, hebben donderdagavond (19/1) tijdens een oefening met de moutainbikes in de binnenstad, een 42-jarige Apeldoornse veelpleger aangehouden. De bikers zagen dat de veelpleger rond 20.30 uur diverse winkels in en uit liep en vervolgens goederen in zijn fietstas stopte. De politiemensen troffen in zijn fietstas een aantal verpakte goederen uit diverse winkels aan, waaronder een pak aanstekers, een zaklamp en nepgouden sieraden. De politie bracht de man over naar het politiebureau en sloot hem voor verder onderzoek op in een cel. De man wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zutphen en zal naar verwachting tot aan de rechtszaak in hechtenis blijven.

Apeldoorn - Politie komt vrouw te hulp

De politie heeft donderdagmiddag (19/1) hulp geboden aan een alleenwonende oudere vrouw (leeftijd onbekend) die in haar woning aan de Kooikersdreef was komen te vallen. Een buurman belde rond 13.00 uur de politie nadat hij zijn buurvrouw om hulp hoorde roepen. De gealarmeerde politie kon, nadat bij een kennis van de vrouw een reserve-deursleutel was opgehaald, de woning binnen en hulp bieden. De vrouw had een kleine hoofdwond en vermoedelijk ook een arm gebroken te zijn. Zij vertelde over de drempel van de badkamer gestruikeld te zijn. Een gewaarschuwde ambulance vervoerde het slachtoffer naar het Lukasziekenhuis.

Apeldoorn - rugzak met medicijnen verloren

Bij de politie is de vermissing gemeld van een rose-paarse damesrugzak met daarin o.a. de medicijnen Zeresta en Dormicum. De medicijnen bij onoordeelkundig gebruik gevaarlijk. De tas is donderdagmiddag rond 17.00 uur verloren in de omgeving Asselsestraat in Apeldoorn. Bij aantreffen wordt men verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --