Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Uitnodiging aan de pers: internationale workshop broeikasemissies

17 januari 2006 - Eind deze week organiseert het KNMI in De Bilt een workshop over broeikasgassen waarin op vrijdag 20 januari a.s. aandacht wordt besteed aan methaan in de atmosfeer. Vorige week bracht het wetenschappelijk tijdschrift Nature het nieuws dat bossen en planten een belangrijke natuurlijke bron van methaan te zijn.

De workshop vindt plaats in het kader van het Europese Evergreen project (2003-2006), dat als doel heeft de mondiale budgetten van broeikasemissies te verbeteren en de onzekerheden te verminderen. De broeikasgassen worden tegenwoordig nauwkeurig gemeten met behulp van het Sciamachy-instrument op de Europese Milieusatelliet Envisat. Sciamachy is een satellietinstrument ontwikkeld door Nederlandse, Duitse en Belgische wetenschappers, industrie onder verantwoordelijkheid van de ruimtevaartagentschappen NIVR, DLR, Busoc en ESA.

Vertegenwoordigers van de pers worden van harte uitgenodigd om de voordrachten bij te wonen. Voor programma zie onder verder lezen- evergreen onder workshops (final meeting). In verband met de beperkte capaciteit van de zaal dient u zich uiterlijk a.s. donderdag 19 januari aan te melden via persvoorlichting@knmi.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Geurts of Monique Somers, persvoorlichting KNMI, telefoon 030 2206317 of 030 2206386. E-mail: Persvoorlichting.

Eerste uitgave: 17-01-06