Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie

Persbericht

3VO mini-symposium 20 januari

Huizen,

Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO houdt vrijdag 20 januari a.s. van 15.30-17.00 uur in het Museum voor Communicatie aan de Zeestraat 82 in Den Haag het minisymposium 'Levensloopbestendige straten en buurten'.

Levensloopbestendige straten en buurten bieden in de visie van 3VO kwetsbare kinderen zoveel mogelijk buitenspeelruimte, bieden jongeren veilige routes naar en van school, bieden volwassenen veilig verkeer, bieden ouderen veilige mobiliteit en bieden mensen met een functiebeperking verblijfskwaliteit.

Het verkeer in ons land eiste in 2004 881 mensenlevens, terwijl 17.000 mensen na een verkeersongeval ernstig gewond in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. Onder de dodelijke verkeersslachtoffers in 2004 bevonden zich 52 kinderen tot en met 15 jaar en 244 65-plussers. In veilige 30 km-gebieden verongelukten 35 mensen.

Tot de sprekers op het minisymposium behoren oud-Tweede-Kamerlid Rob van Gijzel, prof.dr. Wiebo Brouwer, bijzonder hoogleraar Verkeersgeneeskunde en Verkeersneuropsychologie, stedebouwkundige drs. Madelon Schreuders en 3VO-directeur drs. Joop Goos. Tot de aanwezigen behoort ook minister drs. Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat.

Het minisymposium gaat 20 januari a.s. vooraf aan de afscheidsreceptie van 17.15-19.00 uur van 3VO-voorzitter Jaap van der Doef. Hij is bijna 6 jaar voorzitter geweest van 3VO, de organisatie die op 1 april 2000 ontstond door samenvoeging van de vereniging Veilig Verkeer Nederland (VVN), De Voetgangersvereniging en de Stichting Kinderen Voorrang!

Jaap van der Doef (71) wordt opgevolgd als voorzitter van de Raad van Bestuur van 3VO door mr.drs. Bruno Bruins (42), wethouder Verkeer, Binnenstad en Monumenten en loco-burgemeester van de gemeente Den Haag. De benoeming van de nieuwe voorzitter zal komende vrijdagmorgen tijdens een vergadering van de Verenigingsraad van 3VO worden bekrachtigd.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd het minisumposium in het Museum voor Communicatie aan de Zeestraat 82 te Den Haag bij te wonen.

Voor nadere informatie: Debby Lieuw-On 035-524 8852