TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-01-2006

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending vrijdag 20 januari + zondag 22 januari
Z@PP (Nederland 3) - 15.55 uur + 17.59 uur

RON GAAT HOOGTE IN EN IJS OP IN Z@PPSPORT

De basketbalkids van HBV THE JUMPERS presenteren samen met Ron Boszhard de nieuwe Z@PPSPORT. En dit zit er in:

REPO
Robin Donders (13 jaar) doet 2,5 jaar aan sportklimmen. Trouwens, de hele familie klautert graag. Hij was vorig jaar ook Nederlands kampioen bij de C-jeugd. In deze reportage zien we hem een poging doen het kampioenschap opnieuw te behalen, maar nu een klasse hoger.

FLASH - jeugdsport in het land

* Bij het Kids 4 Kids-voetbaltoernooi in Vught schoten de kinderen 5500 euro bij elkaar voor een kindertehuis in Nepal;

* De turnmeiden van Pro Patria uit Zoetermeer haalden medailles bij de wedstrijden om de Bosan Gymnastics Cup.

SURVIVALKAMP ARDENNEN
We volgen de super sportieve en spannende verrichtingen van twintig kinderen op survivalkamp in de Belgische Ardennen. Vandaag zien we de aankomst en kennismaking.

MOVE
De 'Rietberger' is niet alleen een beroemde kunstschaatssprong, het is ook een gave rolschaats-move. Deze wordt uitgevoerd door Audrey.

LEF: POLSSTOKHOOGSPRINGEN
Durft Ron te gaan polsstokhoogspringen, waarbij je met een lange (maar ook zware) stok over een zo hoog mogelijke lat moet springen? Hij krijgt les van de beste: Rens Blom, de eerste Nederlander die een gouden medaille op een WK atletiek won en daarmee nu wereldkampioen polsstokhoogspringen is. Ron heeft veel lef, maar nog veel meer pech, als die lange, maar ook zware polsstok op zijn oog terechtkomt.

ZONDAG 22 JANUARI 2006

Bij de ijshockeykanjers van Hijs-Hockey uit Den Haag gaat Ron er stevig in:

HELLUP?!
Shorttracker Cees Juffermans helpt een wanhopig Z@PPSPORT-kind.

FLASHES: jeugdsport in het land

* In Oss werd een Kinder Tafeltennis Feest gehouden voor basisschoolleerlingen met heel veel spel en ook nog...tafeltennis!

* Bij de Open Dutch BMX Indoor hielden crossfietskanjers Dave van der Burg en Glenn van de Wetering de naam van hun club TVE hoog.

SURVIVALKAMP ARDENNEN
Na de bloedstollende nachtelijke dropping moeten de kinderen de volgende ochtend alweer vroeg aan de bak: een keiharde Ardennen-rotswand vraagt om beklommen te worden.

MOVE
Deze week in 'Move' een bijzondere capoeirabeweging.

GROTE CLUB KANJER
De lotenverkoop van de Grote Club Actie ligt even stil, maar De Grote Club Kanjer is wel gekozen. Hij woont in Beuningen en zet zich al levenslang in voor het tafeltennis.

Voor meer informatie: www.z@ppsport.nl