Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT, 20 JANUARI 2005

-----------------------------------

UITREIKING NMO-IDEEËNWEDSTRIJD TEGEN RADICALISME ONDER JONGEREN



Tijdens een debat in studio Desmet te Amsterdam zullen de heren Job Cohen en Sadik Harchaoui in gesprek gaan met drie moslimjongeren die zijn geselecteerd door hen uit de inzendingen van de NMO-ideeënwedstrijd: wie heeft de beste oplossing tegen de radicalisering van moslimjongeren? Tijdens de uitzending zal ook worden bekend gemaakt wie de winnaar is van die wedstrijd: Welke moslimjongere heeft het beste idee tegen radicalisering en extremisme onder jongeren?

De wedstrijd werd georganiseerd omdat meestal óver de jongeren werd gepraat en zelden met hen. Ditmaal kunnen de jongeren zelf eens aan het woord komen, in gesprek met de beleidsmakers zelf. Columniste Samira el Kandoussi en rapper Fouradi zullen de uitzending opvrolijken met hun gesproken en gezongen visie op het debat.

WATNOU..?!
Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Live vanuit Studio AKN in Hilversum. Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!

Voor de pers: Meer informatie over de uitreiking en de wedstrijd bij Rinse de Valk, rinse@nmo.nl, 035-6252936