Gemeente Wieringen

VRIJDAG 20 JANUARI 2006

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 17 januari 2006 hebben loco-burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende vergunning aan de heer Van der Pal voor het aanbrengen van lichtreclame aan de gevel van het bedrijfspand aan de Beltstraat 30/34. Ø Verleende vergunning aan de heer J. Klaaren voor een geluidsontheffing voor 21 januari 2006.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus
1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

De loco-burgemeester heeft op 17 januari 2006 de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende vergunning aan V.o.f. Fijnheer & Schuiling voor het hebben van 2 speelautomaten in perc. Havenstraat 20. Ø Verleende vergunning aan IJsvereniging Nijelamer voor het houden van een fietstocht rond het IJsselmeer en twee kortere fietstochten op zaterdag 13 mei a.s.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

WET MILIEUBEHEER

In het kader van de Wet Milieubeheer hoeven bedrijven die voldoen aan de criteria omschreven in Algemene Maatregelen van Bestuur, geen vergunning ingevolge deze wet te hebben. Deze bedrijven kunnen volstaan met een melding.

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat zij, op grond van artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer, de volgende meldingen hebben ontvangen: "Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer":
- van Mook en Bakker voor het veranderen van de inrichting aan de Slingerweg 10 in Hippolytushoef; "Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer":
- van Boersen Bliksembeveiliging voor een nieuw op te richten bedrijfspand aan De Wieken 52 in Hippolytushoef. "Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer":
- van J.H. Zomerdijk voor het uitbreiden van de veestalling op het perceel Zuid

Gesterweg 1a in Den Oever. "Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer":
- van de gemeente Wieringen voor het bouwen van twee bergbezinkbassins aan de Hortensialaan in Hippolytushoef en de Havenweg in Den Oever.

De bedrijven dienen zich aan de voorschriften te houden die in de besluiten zijn opgenomen.

Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen bij de afdeling Grondgebiedzaken, tel. 0227- 594387.

VERKEERSMAATREGEL HOOFDSTRAAT

Het college van burgemeester en wethouders van Wieringen heeft in haar vergadering van 17 januari 2006 besloten om de proef, waarbij de Hoofdstraat voor een periode van drie maanden autoluw is gemaakt op het moment dat de winkels open zijn, te verlengen tot 15 maart 2006.

Toelichting Op 30 augustus 2005 is besloten de Hoofdstraat, bij wijze van proef, voor een periode van drie maanden, door plaatsing van bord G7 met de nodige onderborden, aan te wijzen als verplicht voetpad. De maatregel is op 4 oktober van kracht geworden. Omdat het niet mogelijk is gebleken om voor 4 januari de maatregel te evalueren en een definitief besluit te nemen hebben wij al eerder besloten de verkeermaatregel met een maand te verlengen. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 januari zal er een enquête worden gehouden onder het winkelend publiek. De resultaten van de enquête zullen vervolgens met de ondernemersvereniging worden besproken en aansluitend daarop zullen wij een definitief besluit nemen. Omdat één en ander niet voor 4 februari gerealiseerd kan worden hebben wij besloten de maatregel te verlengen tot 15 maart 2006.

Bezwaren Omdat het een tijdelijke maatregel betreft kan er op dit moment geen bezwaar worden ingediend. Tegen het definitieve besluit kan wel bezwaar worden gemaakt. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Grondgebiedzaken tel. 0227-594387.

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 16 januari 2006:
- het legaliseren van het veranderen van de gevel op het perceel Burg. L.C. Kolffsingel 15 (lichte bouwvergunning).

B. Ontvangen aanvraag sloopvergunning ontvangen 12 januari 2006:
- het slopen van alle opstallen op het perceel Noorderlaan 2 en 4 uitgezonderd de woning Noorderlaan 2 en de stolpboerderij.

C. Verleende bouwvergunning verzonden 20 januari 2006:
- het legaliseren van het veranderen van de gevels op het perceel Voorstraat 5-7 (reguliere bouwvergunning).

D. Geweigerde aanvraag bouwvergunning verzonden 20 januari 2006:
- het plaatsen van een dakkapel op het perceel Hofstraat 83 (aanvraag lichte bouwvergunning).

E. Niet ontvankelijk verklaarde aanvraag bouwvergunning verzonden 20 januari 2006:
- het legaliseren van een schutting op het perceel Koningsweg 87 (aanvraag lichte bouwvergunning).

F. Vastgestelde wijziging o.g.v. artikel 11 WRO:

verzonden 20 januari 2006:
- het veranderen van de bestemming "bedrijfserf" in "erf" en "tuin" op het perceel Batumsteeg 2.

De onder A en B genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen. Tegen de onder C, D, E en F genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

RECTIFICATIE Verleende bouwvergunning verzonden 13 januari 2006:
- het oprichten van een hobbyruimte op het perceel Koningsweg 85 (lichte bouwvergunning) (in de publicatie van 13 januari 2006 stond Koningsweg 87).

TER INZAGE O.G.V. 11 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 23 januari 2006 gedurende 6 weken een bouwplan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het volgende bouwplan:
- het legaliseren van het veranderen van de bedrijfswoning in woning en veranderen gevels op het perceel Koningstraat 2.

Ons college is voornemens om ten behoeve van dit bouwplan vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

RAAD WIJZIGT ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 10 november 2005 heeft vastgesteld de Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Wieringen (APV).

De wijzing betreft enkel een artikel in de APV over de sluitingstijden van horeca-inrichtingen (artikel 2.3.1.4 APV). De tekst van het "oude" artikel bleek juridisch niet geheel sluitend en is nu vervangen door een correcte formulering. Voor de praktijk verandert er evenwel niets.

De wijziging treedt op 17januari 2006 in werking. Bekendmaking heeft plaatsgevonden door opneming in het "Register van bekendmaking" op 16 januari 2006 onder nummer 269. Het register ligt voor iedereen kosteloos ter inzage in het gemeentehuis. Op verzoek en tegen betaling van de verschuldigde leges wordt een afschrift van het desbetreffende besluit beschikbaar gesteld.

RAADSVERGADERING (donderdag 9 februari 2006)

Ingevolge artikel 19 van de Gemeentewet maakt de loco-burgemeester bekend dat de gemeenteraad vergadert op donderdag 9 februari 2006 aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Elft 15 te Hippolytushoef.

De agenda en de daarbij behorende voorstellen en ontwerpbesluiten liggen voor iedereen in het gemeentehuis ter inzage vanaf heden.

Een uitgebreide publicatie volgt ongeveer een week voor de vergadering.

OPENBARE FRACTIEOVERLEGGEN GEMEENTERAAD WIERINGEN

De openbare fractievergaderingen zullen allen plaatsvinden in de commissiekamer in het gemeentehuis op:
- 23 januari 2006: Zelfstandig Wieringen - aanvang 20.00 uur;
- 25 januari 2006: CDA ­ aanvang 19.30 uur;
- 26 januari 2006: PVDA ­ aanvang 13.30 uur;
- 30 januari 2006: VVD ­ aanvang 19.30 uur.

Hippolytushoef, 20 januari 2006 Drs. J. Wittink, secretaris A.N.Kooij, loco-burgemeester