Gemeente Deventer

Week 3, 20 januari 2006

STATIONSPLEIN FIETSENVRIJ

Op en rond het stationsplein in Deventer staan veel fietsen buiten de rekken. De gemeente Deventer heeft Cambio de opdracht gegeven deze fietsen te verwijderen. Deventer heeft een goede naam als schone en veilige stad en de gemeente wil dat ook zo houden. De gemeente en de vaste samenwerkingspartners, Circulus, Deventer groenbedrijf en Cambio, werken met vereende kracht samen om dit te bewerkstelligen. Inmiddels hebben er drie rondes plaatsgevonden waarbij in totaal 140 fietsen zijn verwijderd.

2006 is een jaar van verhoogde inspanningen op het gebied van openbare ruimte. Het stationsplein is daarbij een van de eerste aandachtspunten die wordt aangepakt. De gemeente heeft Cambio opdracht gegeven het stationsplein fietsenvrij te krijgen en te houden. De komende tijd veegt Cambio het plein extra vaak âschoonâ. Alle fietsen, die ondanks de vele waarschuwings- en verbodsborden toch buiten de fietsenstallingen staan, kunnen alleen tegen betaling door de rechtmatige eigenaar worden opgehaald bij Cambio. Er is voldoende keus om, zowel betaald als onbetaald, de fiets bij het station te stallen. Zodoende kan er verantwoord worden gehandhaafd op het fietsverbod.

De maatregel is zeker niet bedoeld als âfietsertje pestenâ, maar heeft als doel de overlast op straat te verminderen en de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren.