Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 20-01-2006 o Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Snelheidscontrole
MONTFOORT - De politie heeft donderdagmorgen op de Lindeboomsweg een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen 08.30 en 10.00 uur werden met behulp van de lasergun zes bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.

Man aangehouden voor rijden onder invloed
BREUKELEN - In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 januari heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Door een getuige werd omstreeks 00.35 uur naar de politie gebeld met de melding dat een bestuurder voor de slagboom van een bedrijf aan de Stationsweg had gestaan. Op de vraag of de slagboom open kon worden gedaan werd negatief gereageerd omdat iedereen een pas heeft. De bestuurder reed hierop hard achteruit waardoor hij een lamp vernielde, stapte uit en liep weg.

De gewaarschuwde agenten troffen de man in het bedrijf aan en hielden hem aan. Al snel bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau wees de ademanalyse 650 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.