1e persbericht van vrijdag 20 januari 2006

Eindhoven, 20-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Alcoholcontrole

* Van donderdag 20.00 tot vrijdag 2.30 uur door de politie op verschillende plaatsen in het centrum van Eindhoven een alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn 435 blaastesten uitgevoerd. Er zijn drie bestuurders aangehouden waarvan er één zijn rijbewijs heeft ingeleverd. Verder zijn er twaalf bekeuringen uitgeschreven voor andere zaken.


* Een 22-jarige Helmonder moest donderdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 21.15 uur op de Vestdijk was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 1.05 promille. Omdat hij vaker is aangehouden voor het rijden onder invloed is zijn rijbewijs ingenomen en is er proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verlichtingscontrole

Donderdag tussen 19.45 en 21.15 uur is op de Kruisstraat en de Boschdijk een verlichtingscontrole gehouden. Zeventien fietsers kregen een bekeuring voor het niet juist voeren van de verlichting.

Eindhoven: Jongens aangehouden met gestolen snorfiets

Op de Achtseweg Zuid zijn donderdagavond rond 22.25 uur een 15-jarige jongen uit Eindhoven en een 16-jarige jongen uit Veldhoven aangehouden. Bij een controle bleken de twee niet over de benodigde papieren te beschikken en konden zij zich niet identificeren. De snorfiets waar zij op reden bleek gestolen te zijn. Beiden zijn meegenomen naar het bureau. De 15-jarige is na verhoor heengezonden. De 16-jarige jongen is de cel ingegaan.

Helmond: Woninginbraak

In een huis aan de Johannes Vermeerlaan is donderdag ingebroken. Een raam werd ingeslagen. Uit de woning is een televisie weggehaald.

Helmond: Rijden onder invloed

Een 42-jarige man uit Deurne is tijdens een alcoholcontrole op de Deurneseweg aangehouden. De man blies ruim 2,2 promille en hij bestuurde een auto terwijl hij geen rijbewijs heeft. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Man aangehouden voor vernieling

Een 33-jarige man uit Helmond is donderdagavond rond 17.55 uur aangehouden in een woning in Deurne. Hij vernielde een ruit van de woning omdat hij op zoek was naar een slaapplaats. Hij is een bekende van de bewoonster van de woning. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht.

Lieshout: Politie ontdekt grote hennepknipperij

Vrijdagochtend rond 2.00 uur trof de politie op de Ribbiusstraat een bedrijfsmatige hennepknipperij aan. Er werden 22 personen aangehouden. Onder hen was ook de 39-jarige bewoner van het pand. Enkelen van hen zijn ingesloten omdat zij zich niet konden legitimeren. De anderen zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De honderden kilos hennep die in het pand werden aangetroffen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Ook de benodigde materialen zijn in beslag genomen.

Oirschot: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Markt is vrijdag tussen 1.30 en 4.40 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een niet afgesloten raam. Uit het bedrijf zijn onder meer paspoorten, een rijbewijs en een onbekend geldbedrag weggenomen.

Nuenen: Rijbewijs kwijt na rijden met drank

Een 22-jarige Eindhovenaar blies tijdens een controle op de Europalaan ruim 0,9 promille. Omdat de man valt onder de categorie jonge bestuurders moest hij zijn rijbewijs inleveren. Ook werd proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg reden donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur 63 voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u terwijl hier een maximum snelheid geldt van 50 km/u. In totaal werden 1371 voertuigen op snelheid gecontroleerd.