Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 20-01-2006 o Nieuwsberichten district Lekstroom

Gerichte controle op leerlingenvervoer

IJSSELSTEIN De politie heeft deze week in IJsselstein een gerichte controle gehouden op taxivervoer van gehandicapte leerlingen. In totaal zijn 16 bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk voor het niet op orde hebben van de papieren.

De controle vond dinsdagochtend plaats op de Baronieweg tussen 07.00 en 09.30 uur. De Regionale Verkeersdienst werkte daarvoor samen met de afdeling taxivervoer van Inspectie Verkeer en Waterstaat en het Bureau Verkeer Onder Controle. In totaal werden 23 taxibusjes gecontroleerd.

De meeste bekeuringen (9) werden uitgeschreven voor het niet in bezit hebben van een chauffeurspas. Een deel van de chauffeurs bleek wel de theorie te hebben gehaald, maar niet het praktijkexamen. Enkelen hadden geen van beide.

Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet invullen van de werkmap (3) en de dagrittenstaat (1). Twee chauffeurs konden geen vergunning tonen, en één droeg geen gordel.

Scootercontrole

IJSSELSTEIN Op de Televisiebaan heeft de politie donderdagmiddag een scootercontrole gehouden. Daarbij werden vijf bekeuringen uitgeschreven, voor onder meer opvoeren, geen verzekeringspapieren kunnen tonen en een technisch gebrek. De controle vond plaats omstreeks 17.30 uur. In totaal werden 20 scooters gecontroleerd.

Bromfietser aangereden

NIEUWEGEIN Een 17-jarige bromfietser uit Nieuwegein is donderdagavond in zijn woonplaats aangereden door een 22-jarige automobiliste uit Amersfoort. Daarbij raakte hij licht gewond.

De aanrijding vond plaats op de kruising van de Batauweg met de Nevelgaarde. De bromfietser reed op het fietspad parallel aan de Batauweg. Volgens getuigen stond de bestuurster van de auto stil op de Nevelgaarde, waarna zij optrok om de Batauweg op te gaan. Daarbij zag zij de bromfietser kennelijk over het hoofd. Die kwam ten val. Daarbij liep hij een pijnlijke enkel op. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij weer naar huis.

Mannen aangehouden voor winkeldiefstal

HOUTEN - De politie heeft donderdagmiddag twee mannen aangehouden op de Joseph Haydnlaan in Utrecht voor het plegen van winkeldiefstallen in Houten.

Personeel van een winkel aan het Raaigras in Houten zag omstreeks 17.05 uur dat twee mannen in de winkel zich verdacht gedroegen. Uiteindelijk werd gezien dat het tweetal spullen meenam zonder deze af te rekenen. De alarmpoortjes gingen niet af. Door snel te handelen lukte het getuigen het kenteken van de auto van de verdachten te noteren.

De politie werd ingeschakeld en kon via het kenteken achter het adres komen. Omstreeks 18.00 uur stonden agenten in de omgeving van de woning van de verdachten te wachten en zagen het tweetal aan komen rijden. Beide mannen - 37 en 38 jaar oud en afkomstig uit Utrecht - werden aangehouden. In het voertuig trof de politie een grote hoeveelheid gestolen artikelen aan. De mannen werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Drie hennepplantages ontmanteld

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN Het wijkteam Nieuwegein/IJsselstein van de politie heeft woensdag 18 januari in Nieuwegein en IJsselstein drie hennepplantages ontmanteld.

Naar aanleiding van een melding dat er binnenkort zou worden geoogst, deed de politie woensdagochtend omstreeks 09.20 uur een inval in een schuur aan de Reineseijnseweg in Nieuwegein. Daar werden 367 hennepplanten aangetroffen van zeven à acht weken oud. Ook bleek er met de elektriciteitsmeter te zijn gerommeld.

De schuur bleek al enkele maanden verhuurd aan een 37-jarige inwoner van Nieuwegein. Deze meldde zich kort na de inval bij de schuur en werd direct aangehouden. Met zijn toestemming werd ook zijn woning aan de Marterweide doorzocht. Daarbij werden 434 stekjes van circa twee weken oud aangetroffen. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. De verdachte verklaarde dat het de eerste keer was en hij nog nooit had geoogst.

Omstreeks 11.30 uur dezelfde ochtend deed het wijkteam een inval in een bedrijfspand aan de Linnaeusweg in IJsselstein. Dit naar aanleiding van twee meldingen.

In het pand was niemand aanwezig. Er werd een grote hennepkwekerij aangetroffen, waar kennelijk ongeveer een week eerder was geoogst. Vermoedelijk hadden er circa 1500 planten gestaan. Stroom bleek illegaal te worden afgetapt. Men was alweer druk bezig om de kwekerij in te richten voor een volgende kweek.

Op dit adres werden 110 assimilatielampen met bijbehorende houders in beslag genomen, alsmede ruim 1500 potten. De politie onderzoekt nog wie de eigenaar is van deze kwekerij.

In totaal werden twee grote containers gevuld met alle goederen die bij de drie plantages in beslag waren genomen. De spullen worden vernietigd.

Lege zeemijn geruimd uit tuin

HOUTEN Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) heeft donderdag omstreeks 13.00 uur in samenwerking met de Marine Opruimingsdienst een zeemijn geruimd uit een tuin bij een woning aan de Troubadoursborch in Houten. Op het eerste oog was de mijn leeg, maar het EOC heeft het projectiel meegenomen voor nader onderzoek.

Eerder deze week zag een surveillant het ding liggen bij een pad naar de achtertuin. De bewoner meldde donderdagochtend dat het om een soort erfstuk ging dat hij al heel lang in de tuin heeft liggen. Volgens zijn mededeling was de mijn leeg en onklaar. De man werd meegedeeld dat hij inzake de Wet Wapens en Munitie een dergelijk projectiel niet mag hebben, ook niet als deze onklaar zou zijn gemaakt.