Ingezonden persbericht


Persbericht

Vijftig jonge ondernemers gaan voor vernieuwing

Tilburg, 18 januari 2006 - Het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) is dik tevreden over de uitkomsten van de thema-avond van het project Nieuwe Wegen. Vijftig jonge ondernemers hebben zich opgegeven om deel te nemen aan het vervolg waarbij ze nieuwe of bestaande ideeën gaan ontwikkelen en concreet maken. "Een imponerend resultaat", aldus Aad Vermeer, een van de organisatoren van het project. BAJK-ers die zich alsnog willen aanmelden voor het vervolgtraject, kunnen contact opnemen met Aad Vermeer.

130 jonge ondernemers bezochten de workshops van Nieuwe Wegen die verzorgd werden door prof. Dr. Roger de Bruyn, Hans Jansen en Vincent van Rijsewijk.

De inleiding van Prof. Dr. Roger de Bruyn die de zaal de mogelijkheden tot creatief denken liet beleven en daaropvolgend de drie workshops, hebben vijftig BAJK-er zodanig geïnspireerd dat ze zich aangemeld hebben voor vervolgtrajecten. Ze konden kiezen uit de volgende twee mogelijkheden:


1) Een groep gaat "bier, bomen, business". Dit is een traject van 3 dagdelen om ideeën te spuien en van daaruit tot concrete plannen te komen


2) Mensen met een idee kunnen zich aanmelden voor een individueel traject van 5 dagdelen met begeleiding

"De behoefte aan nieuwe ideeën en andere vormen van ondernemen zijn groot, mogen we vaststellen", aldus Vermeer.

De Brabantse kick off van het landelijke project Nieuwe Wegen is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van Agro & Co en de ZLTO.


*