Gemeente Vlaardingen


Vergunningen kledinginzameling

Jaarlijks worden bij de Gemeente Vlaardingen vele verzoeken ingediend tot het mogen houden van een huis-aan-huis kledinginzamelactie. In de maand december wordt beslist aan welke instellingen vergunning wordt verleend voor het komende jaar.

De gemeente wordt hierin geadviseerd door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Deze instelling beoordeelt de charitatieve instellingen onder andere op bestuur, doelstelling, de activiteiten in het kader van deze doelstelling, fondsenwerving, bestedingsplan en de begroting.

Het CBF adviseert de gemeente om vier maal per jaar een huis-aan-huis kledinginzameling voor charitatieve doeleinden te laten plaatsvinden. De vergunningen worden toegekend via een rouleersysteem aan instellingen die voldoen aan de beoordelingscriteria en een zo hoog mogelijk rendement weten te halen.

Voor het jaar 2006 zijn de volgende vergunningen verleend: Februari: Stichting Kleding-ophaal Voor Algemeen Medisch Onderzoek Mei: Stichting Vrede Hulp Midden-Oosten
Augustus: Stichting Steun Ontheemde Koerden
November: Leger des Heils

Helaas komt het voor dat ook instellingen zonder vergunning van de Gemeente Vlaardingen een huis-aan-huis kledinginzameling houden. Dit gaat dan ten koste van de instellingen aan wie wel vergunning is verleend.
In geval van twijfel kan contact worden opgenomen met mevrouw M.J. Lukus (Dienst Stadswerk, sectie Vergunningen en Ontheffingen), 248 47 27, (vanaf 1 februari: 248 40 46).