Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


20-01-2006
Frugi Venta en Atradius vernieuwen samenwerking

Directeur Willem Baljeu van Frugi Venta en Country Director Netherlands Bert Bruning van kredietverzekeraar Atradius hebben deze week hun handtekening gezet onder een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst.

Daarmee krijgt de al sinds 1986 bestaande branchepolis-overeenkomst voor de groenten- en fruithandelsbedrijven die lid zijn van Frugi Venta, een nieuwe impuls. Beide partijen streven naar een scherpere debiteurenbewaking, kortere achterstalligheid en minder debiteuren- verliezen bij transacties met binnen- en buitenlandse afnemers.

Met dit doel voor ogen heeft Frugi Venta zich wederom bereid verklaard om de pluspunten van de kredietverzekeringspolis van Atradius onder de aandacht van haar leden te brengen.
In ruil hiervoor verleent Atradius 5% premiekorting bij een maximale betalingstermijn van dertig dagen en een extra 5% premiekorting bij een algehele achterstalligheidstermijn van eveneens dertig dagen. Voor nog niet bij Atradius verzekerde bedrijven gaat deze nieuwe regeling in vanaf 1 januari 2006. Iedere nieuwe verzekerde krijgt bovendien de eerste tien kredietlimieten onder de polis gratis door middel van een creditering achteraf.

Bestaande polishouders
Voor Frugi Venta leden die reeds bij Atradius verzekerd zijn, gelden de nieuwe kortingsregels vanaf 1 april 2006 en dan per verlengingsdatum van de polis. Bovendien dient de schadequote (de verhouding tussen de door Atradius uitbetaalde schade en de betaalde premie) in de voorafgaande verzekeringsperiode kleiner te zijn geweest dan 20%. De korting zal worden berekend over de premie voor de verlenging van de polis, zoals die zou worden vastgesteld onder de op dat moment geldende omstandigheden.

Communicatieplan
Later dit jaar zullen Frugi Venta en Atradius gezamenlijk een workshop organiseren over de actuele ontwikkelingen op het gebied van kredietverzekering. Voordien zal o.a. door enkele artikelen op onze website worden gewezen op de verruimde mogelijkheden voor kredietverzekering bij de groenten- en fruitexport naar Oost-Europa en Rusland.

Voor meer informatie kunnen de Frugi Venta leden contact opnemen met het secretariaat (070- 3355010, welschen@frugiventa.nl) en bij Atradius met de heer F. Reijgersberg (020-5532151, frank.reijgersberg@atradius.com).