Gemeente Tilburg

20-1-2006
Logistieke High-Tech sector in Tilburg versterkt zich in stevig tempo Samenwerking MOL Logistics en Wistron Services in Tilburg

De logistieke dienstverlening groeit in Tilburg in een stevig tempo. MOL Logistics uit Tilburg en Wistron Service uit Taiwan zijn een samenwerking aangegaan voor de periode van 3 jaar.

Het Europese Hoofdkwartier van Wistron Services wordt op het terrein van MOL Logistics gevestigd op industrieterrein Loven in Tilburg. De samenwerking komt voort uit een zogeheten acquisitionboard die actief is om de groeimogelijkheden voor diverse sectoren in Tilburg optimaal te benutten.

Eind vorig jaar tekende ook Versteijen Logistics en de Koreaanse elektronicagigant LG een overeenkomst.

Wethouder Hans Janssen: De Tilburgse economie is in beweging. Ik ben zeer te spreken over de manier waarop het Tilburgse bedrijfsleven hiermee omgaat. Initiatief nemen wordt beloond, zoals nu ook blijkt uit de samenwerking tussen MOL Logistics en Wistron Services. Ik draag dit initiatief een warm hart toe. Ik hoop dat dit voorbeeld uit de logistieke sector ook andere sectoren stimuleert om als Tilburgse ambassadeur te laten zien wat de stad op economisch vlak te bieden heeft.

Acquisitionboard
De acquisitionboard is een vorm van samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid met als doel het bevorderen van het vestigingsklimaat voor bedrijven en het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid.
Aan de acquisitieboard nemen de volgende bedrijven deel: Dhr C. Cooijmans (M.O.L. Logistics), Dhr W. Eikelboom (I.F.F.), Dhr G-J. ten Klei (Pondres), Dhr J. Haans (Haans), Dhr A. Omarsson (TMS), Dhr J. Melis (Melis Gieterijen),
Rob Koster (BORT) en J. Krebbers (UvT).

In bijgaand persbericht leest u meer informatie over de nieuwe samenwerking tussen MOL Logistics en Wistron Services.