Politie Zuid-Holland-Zuid

Meisje zwaar gewond bij aanrijding

Giessenburg, 20-01-2006 o Een 13-jarig meisje uit Sliedrecht is op 20 januari zwaar gewond geraakt toen zij rond 08.00 uur op de Damseweg door een personenauto werd aangereden. Het meisje reed daar met tien tot twaalf andere fietsers toen een 19-jarige automobiliste uit Giessenburg het groepje inhaalde en haar aanreed.

Het meisje nam in haar val een aantal andere fietsers mee. Een traumahelikopter en twee ambulances zijn ter plaatse gekomen voor de medische behandeling. Het meisje is met zwaar hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Haar toestand is zorgelijk. Bij het ongeval raakte ook een 14-jarige jongen uit Sliedrecht gewond. Hij is met aangezichtsletsel en vermoedelijk een hersenschudding naar een ziekenhuis in Gorinchem gebracht. Van de andere fietsers liep een deel de nodige schaafwonden en kneuzingen op. Zij werden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Hoe het ongeval kon ontstaan, is nog onbekend. De automobiliste wordt gehoord en de Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid verricht technisch onderzoek.