Politie Zuid-Holland-Zuid

20/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 20-01-2006 o Persberichten District II

INBRAAKVERDACHTE AANGEHOUDEN
GORINCHEM Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 18 januari een 37-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Dit gebeurde op verzoek van de Politie Midden en West Brabant die de man verdenkt van betrokkenheid bij een inbraak in een supermarkt in Rosmalen. Met een machtiging van de Hulpofficier van Justitie om de woning van de verdachte te betreden en met de toestemming om de verdachte buiten heterdaad aan te houden, werd op 19-1 zijn woning betreden. De verdachte werd daar niet aangetroffen. Wel zag een van de agenten een man die voldeed aan het signalement zitten in een nabijgelegen uitzendbureau. Deze man had geen identiteitsbewijs bij zich en gaf een valse naam op. Op het politiebureau werd zijn ware identiteit achterhaald, waarna de man aan de Politie Midden en West Brabant is overgedragen. Hij kreeg van de Politie Zuid-Holland-Zuid nog twee bekeuringen mee voor het opgeven van een valse naam en het niet tonen van zijn identiteitsbewijs.

SPOORZOEKEN
ARKEL - De oprit van de A15 naar Arkel is op donderdagmorgen 19 januari 2006 korte tijd voor alle verkeer afgesloten geweest vanwege een dieselspoor op het wegdek. Een medewerker van Rijkswaterstaat die daar ter plaatse was voor de schoonmaakwerkzaamheden, volgde het spoor dat uitkwam bij een reparatiebedrijf in Gorinchem. Daar was kort ervoor een vrachtwagen gerepareerd dat eerder op de dag vanuit Apeldoorn was vertrokken. Kennelijk kampte de vrachtwagen met een lek in een dieselleiding. De chauffeur was daar gaandeweg achter gekomen en is direct naar het bedrijf in Gorinchem gereden. Rijkswaterstaat heeft contact opgenomen met het transportbedrijf voor verhalen van de schoonmaakkosten.Het wegdek op een aantal verkeersgevaarlijke plaatsen is schoongemaakt.

SNELHEIDSCONTROLE
LEXMOND Het Verkeers Handhavings Team (VHT) van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft in Lexmond een radarsnelheidscontrole gehouden op het Lakerveld. De controle vond plaats op donderdag 19 januari van 11.15 uur tot 13.30 uur. Er werden 363 passanten gecontroleerd; 110 bestuurders reden te hard en krijgen een bekeuring.

KLUISKRAAK
MEERKERK- Op vrijdagochtend 20 januari 2006 omstreeks 03.10 uur is een snelkraak gepleegd in een restaurant aan de Energieweg. Nadat men een deur naast de hoofdingang openbrak kon men binnenkomen. Binnen werden nog een aantal deuren geforceerd en vanuit de kantoorruimte werd een kluis meegenomen. In de kluis zit een onbekend geldbedrag. Ondanks een zoekactie door een aantal politieautos direct na de melding werden de dader(s) niet aangetroffen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).

MEISJE ZWAAR GEWOND BIJ AANRIJDING
GIESSENBURG - Een 13-jarig meisje uit Sliedrecht is op 20 januari zwaar gewond geraakt toen zij rond 08.00 uur op de Damseweg door een personenauto werd aangereden. Het meisje reed daar met tien tot twaalf andere fietsers toen een 19-jarige automobiliste uit Giessenburg het groepje inhaalde en haar aanreed. Het meisje nam in haar val een aantal andere fietsers mee. Een traumahelikopter en twee ambulances zijn ter plaatse gekomen voor de medische behandeling. Het meisje is met zwaar hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Haar toestand is zorgelijk. Bij het ongeval raakte ook een 14-jarige jongen uit Sliedrecht gewond. Hij is met aangezichtsletsel en vermoedelijk een hersenschudding naar een ziekenhuis in Gorinchem gebracht. Van de andere fietsers liep een deel de nodige schaafwonden en kneuzingen op. Zij werden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Hoe het ongeval kon ontstaan, is nog onbekend. De automobiliste wordt gehoord en de Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid verricht technisch onderzoek.