Politie Zuid-Holland-Zuid

20/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 20-01-2006 o Persberichten District I

TWEEDE VERDACHTE VAN MISHANDELING AANGEHOUDEN
DORDRECHT - De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 19 januari op de Tesselschadestraat een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van twee vrouwen uit Dordrecht. Dat gebeurde op 18 januari in de Bosboom-Toussaintstraat, waar de vrouwen werden bedreigd en mishandeld. Op 18 januari werd hiervoor al een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Deze is in verzekering gesteld. De 24-jarige is ingesloten en wordt verhoord. Ook hij is in verzekering gesteld. Binnenkort worden beide verdachten voorgeleid voor de Rechter-commissaris.

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op donderdagavond 19 januari een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin (21). De man zou haar in de periode november/december 2005 meerdere malen hebben geslagen en de keel dichtgeknepen. Ook zou de vrouw door hem zijn bedreigd. Ze heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De man werd ingesloten.

KLEDING GESTOLEN
DORDRECHT Twee vrouwen van 23 en 24 jaar en een 38-jarige man uit Dordrecht zijn donderdagmiddag 19 januari aangehouden op verdenking van diefstal. De drie zouden kleding hebben gestolen in een winkel aan het Statenplein. Het ging om kleding ter waarde van 73,50 euro. Het drietal is in verzekering gesteld. De winkel heeft aangifte gedaan.

SALAMANDER KWIJT?
ZWIJNDRECHT De politie is op donderdag 19 januari 2006 op zoek geweest naar een man van ongeveer 25/30 jaar oud. Deze man belde die middag aan bij diverse woningen in Zwijndrecht. Hij vertelde dat zijn salamander ontsnapt was en dat die waarschijnlijk in de achtertuin van de bewoner zat. Maar er zat helemaal geen salamander. Later bleek dat de man uit twee woningen kans zag spullen te stelen zoals papieren en geld. De politie kreeg diverse meldingen uit de Beinemastraat, Patrijsstraat, Spechtstraat en de Jan Campertstraat. Agenten stelden een onderzoek in en namen nog iemand mee naar het bureau. Maar deze man had niets met de insluipingen te maken. De verdachte waar het wel om gaat heeft een kaal hoofd, normaal postuur en droeg een donkerkleurige winterjas, een spijkerbroek en donkerkleurige sportschoenen. De meldingen kwamen binnen vanaf 16.00 uur. Getuigen die iets weten van de verdachte kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

ONGEVAL LETSEL
DORDRECHT- Op donderdagavond 19 januari 2006 omstreeks 19.00 uur is een 51 jarige vrouw uit Papendrecht aangereden door een personenauto. De vrouw stak lopend via de voetgangersoversteekplaats de Spuiboulevard over en werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 31 jarige man uit Dordrecht, die de vrouw over het hoofd zag. De vrouw liep een gebroken ellepijp op en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht ze weer naar huis.

DRUGSACTIE
DORDRECHT- Politieagenten hebben op donderdagavond 19 januari 2006 een drugsactie gehouden op de Rijksweg A16. Er werd voor ongeveer 865 euro aan bekeuringen uitgeschreven voor zogenaamde drugstoeristen. De belastingdeurwaarder inde ongeveer 770 euro aan openstaande belastingschuld. Twee Fransmannen, vader en zoon hadden 100 gram heroïne bij zich. Ze zijn aangehouden en ingesloten. Twee mannen uit Rotterdam en Zwolle kregen een proces-verbaal wegens drugsrunnen. Tenslotte werd een bestuurder opgepakt die met 160 km/uur over de snelweg reed. Tevens bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Aan de drugsactie deden behalve de Politie Zuid-Holland-Zuid ook mee het KLPD, de politie Rotterdam-Rijnmond en de belastingdienst.

VERNIELINGEN
DORDRECHT De politie heeft in de Museumstraat een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van het vernielen van autos. Dit gebeurde op donderdagavond 19 januari 2006. De man werd in de straat vastgehouden door burgers. Een aantal was getuige geweest van de vernielingen die de man pleegde. Hij zou bij een auto aan de Augustijnenkamp een ruitenwisser hebben afgebroken en met die ruitenwisser op andere autos hebben geslagen. Een aantal ruiten sneuvelde door deze actie. Enkele gedupeerden hebben aangifte gedaan van vernieling. Mensen die dit nog hebben gedaan, worden verzocht dit alsnog te doen. De verdachte man werd in verzekering gesteld. Hij verklaarde bij verhoor boos te zijn geweest.

RIJDEN ONDER INVLOED
HENDRIK IDO AMBACHT- Op vrijdagochtend 20 januari 2006 is op de Gemeenlandsekade een 20 jarige man uit Hendrik Ido Ambacht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (310 ugl). Na verhoor is hij met een rijverbod van 2 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

ZWIJNDRECHT Het rijbewijs van een 24-jarige man uit Zwijndrecht is in de nacht van donderdag 19 januari op vrijdag 20 januari ingevorderd. De man reed op de Schobbelandstraat in Zwijndrecht. Daar werd hij gecontroleerd door de politie. Die vermoedde dat er alcohol in het spel was en liet de bestuurder blazen. Hij blies zodanig ver boven de streep (825 ugl) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 11 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GELUIDSOVERLAST
DORDRECHT- Een 46 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden nadat hij geluidsoverlast veroorzaakte. Dit gebeurde op vrijdagochtend 20 januari 2006 in een woning aan het Suze Groeneweg-erf. De man had keiharde muziek aanstaan. Hij had alcohol gedronken en tijdens zijn aanhouding beledigde en bespuugde hij de agenten. De man is ingesloten. Hij had tevens op donderdagavond 19 januari 2006 herrie geschopt bij een woning aan de Beekmanstraat te Dordrecht. Hij wordt verdacht dat hij daarbij een bromfiets heeft vernield. De politie onderzoekt beide zaken.