Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten woensdag 18 januari 2006.

Zaanstreek-Waterland, 18-01-2006

Met onder meer: Onverzekerd en bewapend, drugs gevonden bij dieseldief en vrouw gewond na aanrijding.

Prijzen verwisselen
Zaandam, dinsdag 17 januari 2006, 14:28 uur.
De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 46-jarige Zaandamse die door winkelpersoneel van een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg was aangehouden. De vrouw had prijsjes op enkele planten verwisseld om zo een aanmerkelijk lager bedrag bij de kassa af te rekenen. Na verhoor aan het politiebureau werd de Zaandamse met een proces-verbaal heengezonden.

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding
Assendelft, dinsdag 17 januari 2006, 16:46 uur. De politie heeft het rijbewijs van een 64-jarige Zaandammer ingevorderd nadat hij was betrokken bij een aanrijding. De man reed in zijn personenwagen vanuit de richting pont Buitenhuizen over de Nauernaseweg in de richting van Zaandam. Uit tegenovergestelde richting kwam een personenauto die werd bestuurd door een 20-jarige man uit Assendelft. De Zaandammer ging plotseling op de linker rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer rijden en reed tegen de auto van de Assendelver aan. De oudere man was volgens zijn zeggen even onwel geraakt en hierdoor op de linkerbaan beland. Zijn rijbewijs werd door de agenten ingevorderd en er zal nader onderzoek gedaan worden naar zijn geschiktheid motorrijtuigen te besturen. Het voertuig van de man uit Assendelft is vermoedelijk total loss de andere wagen raakte flink beschadigd. Een ander voertuig raakte licht beschadigd door rondvliegende onderdelen.

Onverzekerd en bewapend
Wormerveer/Zaandam, woensdag 18 januari 2006, 00:48 uur. De politie heeft op de Wandelweg een 21-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van onverzekerd rijden zonder rijbewijs en het voorhanden hebben van en wapenstok. Bij controle van de voertuiggegevens bleek dat de personenwagen niet was verzekerd. De bestuurder kon geen rijbewijs tonen of andere legitimatie. Na aanhouding bleek dat de man in het geheel geen rijbewijs had. Zijn auto werd in beslag genomen evenals een in het voertuig aangetroffen wapenstok. Na verhoor werd de verdachte in vrijheid gesteld. Rond half vijf controleerden agenten op de Wibautstraat in Zaandam een auto waarvan de bestuurder ook niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De 44-jarige man uit Zaandam probeerde nog twee keer een andere naam op te geven. Hij kon zich niet legitimeren en werd daarop aangehouden. Aan het politiebureau bleek dat de verdachte een rijontzegging had. Zijn eveneens 44-jarige Amsterdamse passagiere had nog een onbetaalde boete openstaan en werd ook aangehouden. De man werd na verhoor met processen-verbaal voor rijden tijdens een rijontzegging, opgeven van een valse naam en niet legitimeren heengezonden. De vrouw betaalde de boete niet en werd daarom voor het ondergaan van drie dagen vervangende hechtenis ingesloten.

Man aangehouden na bedreiging
Purmerend, woensdag 18 januari 2006, 10:15 uur. Een 52-jarige man uit Ilpendam is door de politie aangehouden na beledigingen en bedreigingen bij een verkeerscontrole. Een agent schreef een bekeuring uit omdat de Ilpendammer niet zijn gordel droeg tijdens het autorijden. Na een vraag van de agent begon de man te schelden en te dreigen waarop hij werd aangehouden. Na het arriveren van assistentie werd de verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij werd verhoord en vervolgens heengezonden.

Drugs gevonden bij dieseldief
Middenbeemster, dinsdag 17 januari 2006, 22:42 uur. De politie heeft een 30-jarige automobilist uit Den Burg aangehouden die wordt verdacht van diesel tanken zonder te betalen en drugshandel. Na een melding van de diefstal door een benzinestation aan de Rijksweg A7 werd door politievoertuigen positie ingenomen. Even later kwam de verdachte op het Knooppunt Zaandam voorbijrijden en kreeg vervolgens een stopteken. De man was al meer betrapt op tanken zonder te betalen en werd direct aangehouden. Bij de fouillering werden meerdere wikkels met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Ook in de auto werden bij nader onderzoek meerdere wikkels gevonden. Het voertuig en de drugs zijn in beslag genomen en de verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Weinig hardrijders
Assendelft, 17 januari 2006, 14:00-17:20 uur.
Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (N246) in Assendelft werd dinsdagmiddag op snelheid gecontroleerd. Slechts één op de tweehonderd bestuurders reed te hard. Ruim tweeduizend voertuigen passeerden de radarauto. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (70 km per uur) werd maandagavond een hoogste snelheid gemeten van 102 km per uur. Van alle bestuurders reed drie procent te hard.

Dertig km per uur te hard
Middenbeemster, 16 januari 2006, 19:00-21:00 uur. Op de Provincialeweg N244 in de Midden-Beemster werd maandagavond een hoogste snelheid van 134 km per uur gemeten. Tijdens de snelheidscontrole reed zes procent van alle bestuurders harder dan de toegestane 100 km per uur. In de Noord-Beemster, op de Middenweg, werd dinsdagmiddag ook op snelheid gecontroleerd. Hier reed slechts twee procent van alle passanten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km per uur.

Vrouw gewond na aanrijding
Zaandam, woensdag 18 januari 2006, 08:11 uur.
Een 56-jarige vrouw uit Zaandam is gewond geraakt toen zij op haar fiets werd aangereden door een 26-jarige automobilist uit haar woonplaats. De automobilist kwam uit de Ooievaarstraat de T-kruising met de Westzijde oprijden. Hierbij werd aan de voor hem van links komende fietsster geen voorrang verleend en kwam de vrouw ten val. De Zaandamse werd met vermoedelijk een gebroken been per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist vertelde dat hij de vrouw niet had zien aankomen.