Gemeente Bedum


20 januari 2006


* Digitaal aanmeldformulier fitheidstest/informatie sporten in Bedum

De gemeente Bedum nodigt inwoners tussen de 50 en 70 jaar uit voor een gratis fitheidstest. Zij ontvangen deze uitnodiging in de vorm van een Bewegen MAGazine waarin bovendien het sportaanbod voor ouderen in de gemeente uiteen wordt gezet. De krant en fitheidstest maken onderdeel uit van het gemeentelijk project Bewegen en 50+. Doel van dit project is om ouderen te stimuleren om hun gezondheid met beweging te verbeteren.

De fitheidstesten worden georganiseerd door Het Huis voor de Sport Groningen en de gemeente Bedum. Tijdens de fitheidstest worden deelnemers getest op onder andere bloeddruk, arm- en beenkracht en uithoudingsvermogen. De deelnemers ontvangen een testuitslag en een bewegingsadvies. Met dit advies kunnen de deelnemers direct in contact treden met de verschillende (sport)verenigingen die zich op de testdag presenteren op een sportmarkt. Op maandag 6 februari van 17.00 tot 21.00 uur vinden testen plaats in de Mauritshal in Zuidwolde. Op dinsdag 7 februari van 13.00 tot 21.00 is er een fitheidstest in sporthal de Beemden in Bedum.

50+ -ers kunnen zich voor kennismaking met verschillende sporten en de fitheidstest aanmelden met een antwoordcoupon in de krant die deze week verspreid is.