Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 20 januari 2006

Politiehond Paco pakt inbrekers

TILBURG Gistermiddag rond de klok van vier uur hebben agenten op een bedrijventerrein aan de Kraaivenstraat in Tilburg twee mannen aangehouden. Zij zijn 22 en 24 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam en Drunen. Bij de aanhouding van de 24-jarige verdachte, de politie had politiehond Paco ingezet om hem op te sporen, raakte deze gewond aan een been en was operatief ingrijpen in het TweeStedenziekenhuis noodzakelijk. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

De zaak kwam gistermiddag om tien over halfvier aan het rollen toen een bewoner van de Mascagnistraat naar de politie belde met de mededeling, dat er werd ingebroken in een flatwoning op de zevende verdieping. Als de politie met meerdere eenheden ter plaatse gaat, krijgen ze van de melder van de inbraak de informatie door dat twee verdachten wegrenden in de richting van de geluidswal die langs de Midden Brabantweg ligt. Uiteindelijk zien agenten kans om één van de verdachten op een bedrijventerrein aan de Kraaivenstraat aan te houden. De tweede verdachte weet te ontkomen, maar met behulp van politiehond Paco kan hij even later ook worden aangehouden. De man had zich in de bosjes verstopt en was daar, ondanks voorwaarschuwing van de inzet van de politiehond, blijven zitten. Bij de aanhouding van de verdachte raakte een van de agenten ook gewond aan een vinger, waaraan hij werd behandeld in het TweeStedenziekenhuis. De politie heeft gistermiddag van de benadeelde, een 22-jarige vrouw, een uitgebreide aangifte opgenomen. Bij de inbraak werden een spelcomputer, een scheerapparaat en 150 euro gestolen. Uit het eerste onderzoek dat de politie gistermiddag heeft ingesteld is gebleken dat de aangehouden verdachte nog op drie andere adressen in de Mascagnistraat hebben ingebroken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Op de bon voor alcoholverbod

TILBURG Een 31-jarige man uit Tilburg ging gistermiddag op de bon toen agenten hem met een geopend blikje bier aantroffen in het Wilhelminapark. In het kader van de overlast bestrijding is voor het Wilhelminapark en omgeving een alcoholverbod van kracht. Het politieteam Wilhelminapark controleert hier strikt op.

Politie onderzoekt berovingen

TILBURG Een 29-jarige vrouw uit Tilburg is gistermiddag tussen vijf uur en halfzes van haar mobiele telefoon en een laptop beroofd. De vrouw stond in de Loek Landsdorpstraat, bij de berging van haar woning die aan de Pater Bleijsstraat ligt. Zij krijgt dan een gesprek binnen op haar mobieltje en wordt dan bedreigd door een man die een gekarteld mes tegen het gezicht van de vrouw houdt. De straatrover eiste de telefoon van de vrouw en haar laptop die zij achter op de bagagedrager van haar fiets had zitten. Met deze spullen gaat de straatrover er vandoor. De politie heeft van de vrouw een uitgebreide aangifte opgenomen.

TILBURG De politie heeft gisteravond een aangifte terzake poging beroving bromfiets opgenomen van een 16-jarige Tilburgse jongen. Een nog onbekende straatrover probeerde gistermorgen rond halfacht op het Galgenpad in Tilburg de bromfiets van de Tilburgse jongen te stelen. Van de nog onbekende straatrover kreeg de jongen een vuistslag in het gezicht. Door de straatrover een flinke duw te geven wist de Tilburgse jongen te voorkomen dat de straatrover en met zijn bromfiets vandoor ging.

TILBURG Aan de Piusstraat in Tilburg is gisteravond, tussen tien over halftien en tien uur, een 16-jarig meisje beroofd van haar tas met mobiele telefoon, een paar laarzen, een vest en een portemonnee. Het meisje fietste over de Piusstraat toen zij door een jongen, die deel uitmaakte van een groepje van drie het meisje tot stoppen dwong. In de kleding van het meisje vindt de straatrover de mobiele telefoon en ook haar tas neemt de man mee. De politie heeft van het Tilburgse meisje een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

TILBURG Aan de Gasthuisring in Tilburg werd vannacht om kwart voor drie een 19-jarige man uit deze stad van zijn fiets beroofd. De Tilburger fietste met twee fietsen torn hij door een nog onbekende straatrover tot stoppen werd gedwongen. De man wilde vechten of een fiets. Hierop heeft de Tilburger een fiets aan de straatrover gegeven. De politie heeft vannacht van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

TILBURG Aan de Lange Nieuwstraat in Tilburg is vanmorgen om kwart voor elf een 61-jarige vrouw van haar handtas beroofd. Dat gebeurde door een nog onbekende straatrover die, toen de vrouw in haar auto stapte, het rechter portier van de auto opentrok en de tas uit de hand van de vrouw rukte. In de tas zaten onder andere 180 euro, enkele bankpassen, een sieradendoos en een mobiele telefoon. De politie heeft van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

TILBURG Aan de Bodegravenstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag om kwart voor vier een 19-jarige man uit deze stad aangehouden. De man mishandelde en bedreigde zijn 39-jarige moeder. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld. De politie heeft van de 39-jarige vrouw een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Wildplasser heeft nog heel wat boeten open staan

TILBURG Aan het Dudokhof in Tilburg hebben agenten gistermiddag rond halfvier een 41-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd door de agenten betrapt omdat hij tegen een erfafscheiding stond te plassen. Verder bleek dat de man nog acht vonnissen ter waarde van in totaal 480 euro had open staan.

TILBURG Vannacht om vijf voor halfvijf hebben agenten aan het Piusplein in Tilburg een 20-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij stond te plassen tegen een café.

Politie onderzoekt woninginbraak

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de daders van een woninginbraak aan de Abdij van Bernestraat in Tilburg. Daar werd gisteren tussen s morgens halfzeven en s middags halfvier ingebroken in de woning van een 24-jarige vrouw uit Tilburg. Bij thuiskomst ontdekte de vrouw dat de voordeur van haar flatwoning openstond. Die bleek na onderzoek opengebroken te zijn. Uit de woning namen de inbrekers Marokkaans goud, een laptop, een paspoort een digitale videocamera en 900 euro mee.

Politie houdt man aan voor bedreiging

TILBURG Vannacht om tien over halféén hebben agenten aan de Enschotsestraat in Tilburg een 22-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De Nijmegenaar bedreigde een 59-jarige plaatsgenoot toen deze zijn echtgenote op kwam halen. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de 22-jarige dreigde met vuurwapengeweld. De politie heeft van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen. Een onderzoek in de auto van de verdachte leverde niets op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Opgepakt na belediging agenten

TILBURG Vannacht rond de klok van halfvier hebben agenten aan de Hendrikhof in Tilburg een 20-jaruge man uit deze stad aangehouden. Die vond het nodig om zijn middelvinger op te steken naar de agenten. Hierop werd hij aangehouden voor belediging.

Agenten pakken fietsendieven op

TILBURG Aan de Schouwburgring in Tilburg hebben surveillerende agenten vannacht rond kwart voor vier twee mannen aangehouden. Die liepen op de Schouwburgring met een damesfiets te sjouwen. De mannen konden de agenten geen aannemelijk verhaal vertellen waarop ze werden aangehouden. De mannen zijn 24 en 25 jaar oud en komen uit Den Bosch en Hansweert. De fiets is in beslag genomen.

Agenten pakken Bredanaar op na inbraak

TILBURG Vannacht om tien over halfdrie hebben agenten aan de Marengostraat in Tilburg een 53-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een poging tot inbraak in een pand aan de Goirkestraat. De man had een tas bij zich waarin inbrekersgereedschap zat. De politie stelt een nader onderzoek in en de aangehouden Bredanaar is in verzekering gesteld.

Met hoofdwond naar ziekenhuis

TILBURG Een 46-jarige Tilburger kwam vannacht met zijn fiets op de Schouwburgring in Tilburg ten val. De man liep hierbij een hoofdwond op en is door ambulancepersoneel naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht.

Auteur: Carel Bouman