Gemeente Wassenaar

WMO CONFERENTIE
20 januari 2006

Wmo conferentie op 15 februari a.s. om 19.00 uur op raadhuis De Paauw.

De conferentie wordt georganiseerd in samenspraak met de initiatiefgroep burgerparticipatie en maakt deel uit van de inspraakprocedure.

Op woensdag 15 februari a.s. zal worden gediscussieerd over de concept-visienota van de gemeente Wassenaar zoals deze op 17 januari j.l. door burgemeester en wethouders is vastgesteld. De nota geeft de kaders aan waarbinnen de toekomstige Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
In onze gemeente zal worden uitgevoerd. De wet is op dit moment in behandeling is bij de Tweede Kamer.
De bedoeling van de nieuwe wet is dat deze de huidige Welzijnswet en de Wet voorzieningen gehandicapten gaat vervangen. Daarnaast wordt een aantal taken die thans worden uitgevoerd op grond van de AWBZ overgebracht naar de nieuwe Wmo. Het meest in het oog springend is dat
de huishoudelijke verzorging zoals deze thans door thuiszorginstellingen wordt geleverd straks niet meer via de AWBZ wordt gefinancierd maar een door de gemeente betaalde voorziening wordt.
Één van de oogmerken van de Wmo is het stimuleren van een grotere betrokkenheid van de burgers zelf bij het oplossen van problemen in de context van de eigen sociale omgeving. De wet zal een grote impact hebben op het terrein van wonen, welzijn en zorg. Vandaar ook deze conferentie.
De conferentie is niet alleen bedoeld voor vertegenwoordigers van instel-lingen en organisaties maar ook voor burgers. Om deze reden nodigen wij geïnteresseerde burgers van harte uit om de conferentie bij te wonen.

De conferentie wordt gehouden op raadhuis De Paauw

Tijdens de discussie staan de volgende zaken centraal:
-de uitgangspunten van de visienota (blz 24)
-wat zijn de voorwaarden om te komen tot een goed en op elkaar afgestemd beleid op het
terrein van wonen, welzijn en zorg.

Schriftelijk indienen van reacties:
De visienota ligt vanaf heden tot 17 maart 2006 ter inzage. Uw reactie op de visienota kunt u tot voornoemde datum schriftelijk indienen.
U kunt deze zenden naar burgemeester en wethouders, postbus 499, 2240 AL Wassenaar onder vermelding van Wmo.

Verdere procedure
De resultaten van de discussies en van de reacties zullen worden verwerkt in de visienota.
Vervolgens zal de visienota door burgemeester en wethouders aan de raad ter besluitvorming worden voorgelegd

Aanmelden
U kunt zich vóór 11 februari 2006 voor deelneming aan de conferentie aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging.