Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 20 januari

Alkmaar, 20-01-2006 o 14.18 uur

Oplichting

Hoorn, vrijdag 20 januari 2006

Afgelopen week zijn een horecagelegenheid aan het Stationsplein en een modewinkel aan het Grote Noord in Hoorn bezocht door een oplichter. De man kocht iets kleins en betaalde vervolgens met een biljet van vijftig euro. Door iets bij te bestellen en door steeds het bankbiljet te geven en weer terug te pakken wist hij het bedienend personeel in verwarring te brengen. In het restaurant mistte men aan het eind van de dag de vijftig euro. In de modewinkel bleef het bij een poging. De oplichter is een man met licht getint uiterlijk, 20 tot 30 jaar oud en met een lengte van 1,70 meter. Hij heeft korte donkere stoppeltjes op zijn hoofd (bijna kaal) en een piercing (bolletje) in zijn onderlip. Hij droeg een bruine jas met capuchon.

Verkeerscontroles

Den Helder, donderdag 19 januari 2006

Op donderdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Drs. F. Bijlweg in Den Helder. De controle was met name gericht op schoolgaande jeugd. In totaal kregen 13 fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden. Ook op vrijdagmorgen werd gecontroleerd op de Drs. F. Bijlweg en de Parallelweg. Hierbij kregen 16 fietsers een bekeuring.

Alkmaar, donderdag 19 januari 2006

Op donderdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Vondelstraat in Alkmaar. In totaal waren bij de controle vijf politiemensen betrokken. Zij bekeurden 34 bestuurders wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel of helm, te hoge snelheid (hoogst gemeten snelheid 74 ipv 50 km per uur) en niet handsfree bellen.

Hoorn, donderdag 19 januari 2006

Op donderdagavond werd in het park Risdammerhout en op het Keern in Hoorn verlichtingscontroles gehouden. Hierbij kregen 17 fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden. Op vrijdagmorgen werd nogmaals gecontroleerd op het Keern. Bij deze controle werden 28 fietsers bekeurd omdat zij geen goed werkende verlichting hadden.

Wognum, vrijdag 20 januari 2006

Op vrijdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Kerkstraat in Wognum. De controle was voornamelijk gericht op schoolgaande jeugd. Tien fietsers bleken geen goede verlichting te hebben. Zij kregen een bekeuring.

Den Burg, vrijdag 20 januari 2006

Op vrijdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Beatrixlaan en de Kogerstraat in Den Burg. De controle was voornamelijk gericht op schoolgaande jeugd. Van de 300 passanten bleken er 8 geen goede verlichting te hebben. Zij kregen een bekeuring.

Wieringerwerf, donderdag 19 januari 2006

Op donderdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Medemblikkerweg in Wieringerwerf. Van de 130 passanten reden er 14 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Daarmee kwam, het overtredingspercentage op bijna 11%. Hoogst gemeten snelheid: 109 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Man spuit met peperspray

Middenmeer, donderdag 19 januari 2006

Op donderdagmiddag hield de politie een 21-jarige man uit Hippolytushoef aan die een man en een vrouw in het gezicht had gespoten met peperspray. De vriendin van de verdachte had een conflict met haar werkgeefster. Zij wilde eerder dan gebruikelijk worden uitbetaald. De verdachte ging daarom met zijn vriendin en zijn broer naar het kantoor van het bedrijf aan de Industrieweg in Middenmeer. Na een woordenwisseling werd de verdachte de deur uitgezet. Hierop pakte hij een busje peperspray en spoot de 39-jarige directrice en haar 53-jarige partner in het gezicht. Hierop vertrok de verdachte. Hij kon echter later op de dag worden aangehouden. De peperspray (die hij zelf had gemaakt) werd in beslag genomen. Ook zijn broer en vriendin zullen als verdachte worden gehoord.

Inbraak woning

Den Helder, donderdag 19 januari 2006

Op donderdagavond omstreeks 18.45 uur ontdekten buurtbewoners een inbraak in een woning aan de Zwanenbalg in Den Helder. De bewoner van het pand was op dat moment op vakantie. De politie constateerde dat het raam uit de achterdeur was ingeslagen. Omdat er mogelijk nog iemand in de woning aanwezig zou zijn, werd een politiehond naar binnen gestuurd. Het pand bleek echter verlaten te zijn en de inbreker was verdwenen. Onbekend is nog of er iets is buitgemaakt.

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, donderdag 19 januari 2006

Op donderdagavond omstreeks 19.55 uur raakten twee personen gewond bij een aanrijding op de kruising Westerweg-Westtangent in Heerhugowaard. Een 50-jarige man uit Zuid-Scharwoude reed in zijn personenauto over de Westtangent en wilde bij de stoplichten linksaf in de richting Alkmaar. Toen hij groen licht had, trok hij op. Vanuit de richting Alkmaar kwam over de Westerweg een 25-jarige man uit Slagharen in een bestelauto aangereden. Deze reed de kruising met het Westtangent op, waarbij hij vermoedelijk het rode licht negeerde. De man uit Slagharen liep letsel aan zijn rug op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De Langedijker werd door de aanrijding uit zijn auto geslingerd. Hij liep daarbij nog onbekend letsel op en werd voor onderzoek en behandeling eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de Langedijker niet kon aangeven of hij alleen in de auto zat, werd uit voorzorg de sloot langs de weg door de brandweer geïnspecteerd. Hierbij werden geen slachtoffers aangetroffen. In verband met zijn rijgedrag, werd het rijbewijs van de man uit Slagharen ingevorderd.

Insluiper actief

Schagen-Bergen, donderdag 19 januari 2006

Op donderdagavond omstreeks 19.30 uur raakte een 88-jarige vrouw uit Schagen onvrijwillig haar portemonnee kwijt. De vrouw zat ik haar woning aan de Buiskoolstraat (verzorgingshuis) televisie te kijken toen er plotseling een man in haar woonkamer stond. De man gaf aan van Thuiszorg te zijn en bij haar op bezoek te komen. Nu hij wist dat zij thuis was, ging hij even bloemen halen. De man liep vervolgens de woning uit om niet meer terug te komen. Later merkte de vrouw dat haar portemonnee uit een ladekast gestolen was. Het ging om een ongeveer 45 tot 55-jarige blanke man met een lengte van circa 1,80 meter. Hij droeg een ¾ geklede jas en een nette grijze pet. Hij sprak goed Nederlands.

Eerder die avond, omstreeks 18.15 uur werd een 87-jarige vrouw uit Bergen uit het Seanehof slachtoffer van mogelijk dezelfde man die zich dit keer uitgaf voor een medewerker van het ziekenfonds. Hij vroeg de vrouw onder anderen om bankgegeven. Toen de vrouw het niet vertrouwde en haar dochter belde, stapte de man op. Toen hij weg was bleek de tas van het slachtoffer gestolen te zijn. Hierin zat onder anderen een portemonnee.

Mogelijke brandstichting

Enkhuizen, donderdag 19 januari 2006

Op donderdagavond omstreeks 20.50 uur bleek er brand te zijn uitgebroken in een garagebox in een pand aan de Willigenburg in Enkhuizen. Een getuige verklaarde dat de brand mogelijk aan was gestoken door jeugd. Door de politie werden de woningen tijdelijk ontruimd. De brandweer heeft de brand geblust. Door de Technische Recherche wordt een onderzoek ingesteld naar de brandoorzaak.

Diefstal parfum

Hoorn, vrijdag 20 januari 2006

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.30 uur werd een inbraak ontdekt bij een parfumerie aan het Aagje Dekenplein in Hoorn. De daders kwamen binnen door een raam in te slaan. Zij gingen er vandoor met een grote hoeveelheid parfumartikelen.

Steekpartij: man aangehouden

Den Helder, vrijdag 20 januari 2006

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.55 uur bleek een 30-jarige man uit Den Helder in zijn gezicht te zijn gestoken in een woning aan de Klipperstraat in zijn woonplaats. De man was daar op bezoek bij een vriendin. In de woning was ook een 52-jarige Nieuwedieper aanwezig. Deze sommeerde het slachtoffer de woning te verlaten. Om zijn woorden kracht bij te zetten stak hij het slachtoffer met een scherp voorwerp in het gezicht. Het slachtoffer moest worden overgebracht naar het Geminiziekenhuis. Hier bleek hij snijwonden te hebben opgelopen. De gewaarschuwde politie kon de verdachte in de woning aanhouden. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Onder invloed GHB

Heiloo, vrijdag 20 januari 2006
Op vrijdagmorgen omstreeks 08.35 uur werd op de Kennemerstraatweg in Heiloo een 25-jarige Amsterdammer gecontroleerd. De man had juist een kleine aanrijding gehad en had, na de zaak te hebben geregeld met de tegenpartij, slingerend zijn weg vervolgd. De man gaf aan op donderdagavond een buisje GHB te hebben gebruikt. Een bloedproef moet uitwijzen of de man drugs in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Laatst gewijzigd 20-01-2006 14:19 | © Politie Noord-Holland Noord |