KNHS


Goede samenwerking Staatsbosbeheer en paardensporters 20/1/2006

In Borkeld hebben Staatsbosbeheer en de lokale maneges en verenigingen goede resultaten geboekt. Door een intensieve samenwerking wordt er 16 km ruiterpad en 8 km menpad aangelegd. Bovendien zijn er goede afspraken gemaakt over het onderhoud van de paden.

Enige jaren geleden heeft Staatsbosbeheer voor Borkeld nieuwe zones ontwikkeld voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners. Door deze zonering hebben alle gebruikers hun eigen routes. Hierdoor kan iedere recreant in rust van de natuur genieten. Staatsbosbeheer heeft deze zonering besproken in nauw overleg met de omliggende maneges en andere gebruikers. Een belangrijk onderwerp bij deze besprekingen was het gebruik van zandwegen en paden voor ruiters en menners.

Nu worden de plannen verder uitgewerkt. Sommige oude paden worden afgesloten, maar hiervoor zijn goede alternatieven terug gekomen. Tevens heeft Staatsbosbeheer met de betrokken maneges en verenigingen afspraken gemaakt over het onderhoud van de routes. Paardenliefhebbers nemen een deel van het onderhoud van de paden voor eigen rekening.