Beurzen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer

Beurzen voor basaal, diagnostisch en klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer

De Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) kent onderzoeksbeurzen toe aan in Nederland gevestigde wetenschappers die zich bezighouden met Onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.

Vernieuwend en uitdagend Onderzoek geniet de voorkeur. Aanvragers hebben ervaring met onderzoek naar de ziekte van Alzheimer of zijn verbonden aan een instituut dat zijn sporen op dit onderzoeksgebied heeft verdiend. Beurzen kunnen aan meer dan één onderzoeker van een instituut worden toegekend, mits de onderzoeksgebieden elkaar wetenschappelijk gezien niet overlappen.

Standaard Beurzen worden toegekend voor een jaarlijks bedrag van maximaal 40.000,- Euro voor een maximale periode van twee jaar.

Aanvragen voor Pilot Project Beurzen worden geaccepteerd voor een maximum bedrag van 40.000,- Euro voor twee jaar. Het jaarlijkse bedrag is maximaal 20.000,- Euro. Alleen jonge onderzoekers met minimaal twee jaar ervaring vanaf de verdediging van hun proefschrift en maximaal zes jaar ervaring behoren tot deze categorie.

Het beursgeld komt in november 2006 beschikbaar en mag worden gebruikt voor het inhuren van personeel, de aanschaf van materialen en toebehoren.

De Europese Wetenschappelijke Adviesraad met voorzitter Prof. dr. Harry W.M. Steinbusch toetst de aanvragen op hun wetenschappelijke verdienste in de zoektocht naar een beter begrip van de ziekte van Alzheimer.

De aanvragen dienen in het Engels te zijn gesteld en uiterlijk 10 april 2006 per e-mail (in de vorm van een Word-bestand) te worden toegestuurd aan e.wiese@alzheimer-forschung.de. Daarnaast dienen de originele aanvraag en vier exacte kopieën toegezonden te worden aan:
Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek
Jac. Thijssedomein 2, Postbus 1161, 6201 BD Maastricht

Aanvraagformulieren, gedetailleerde informatie hierover en informatie over fellowships of reiskosten kunt u vinden op www.alzheimer.nl onder het kopje: onderzoek. Voor meer informatie kunt u zich richten tot de Research Grants Manager: Dr. Ellen Wiese, 0049-211-86 20 66 21 of via e-mail e.wiese@alzheimer-forschung.de.

Sinds 1994 heeft ISAO 71 wetenschappelijke projecten gesteund met een totaalbedrag van 4,77 miljoen Euro.