Zaanstreek-Waterland, 20-01-2006

Oplichting
PURMEREND, 19 januari 2006, 14:09 uur
De politie heeft een 18-jarige man uit Zaandam aangehouden op verdenking van oplichting. De jongeman wilde in een bankfiliaal aan de Wielingenstraat in Purmerend geld opnemen van de rekening van een ander en zou daarvoor gemachtigd zijn. De machtiging zou via de fax verzonden zijn. Bankmedewerkers vroegen om de ID-gegevens van de rekeninghouder. Die kon de gemachtigde echter niet overhandigen. Ook wist de rekeninghouder van niets, bleek uit telefonische navraag door de bankmedewerkers. De jongeman is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Op heterdaad betrapt
ZAANDAM, 19 januari 2006, 16:52 uur
De politie heeft drie jongemannen uit Zaandam aangehouden op verdenking van diefstal uit een school aan de Martin Luther Kingweg in Zaandam. De politie werd ingelicht door de schoolleiding dat er een tweetal flatscreens en een systeemkast ontvreemd zouden zijn. De politie ging op onderzoek uit en vond de vermiste waar gestald bij een nooddeur, vermoedelijk daar klaargezet om later mee te nemen. De politie hield de plek een tijd onopvallend in de gaten. Op het moment dat de verdachten wilden toeslaan werden ze in de kraag gevat.

Onwel achter het stuur
KATWOUDE, 19 januari 2006, 14:38 uur.
Een 55-jarige automobilist uit Edam is op de provinciale weg N247 onwel geworden achter zijn stuur. De man kreeg een hypo als gevolg van suikerziekte en had hierdoor zijn voertuig niet voortdurend onder controle. Hij reed vervolgens op een verkeersheuvel tegen twee verkeersborden aan. De Edammer is met onbekend letsel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. De auto is onherstelbaar beschadigd.

Opgepakt na winkeldiefstal
KOOG AAN DE ZAAN, 19 januari 2006, 13:20 uur.
De politie heeft een 52-jarige vrouw aangehouden op verdenking van winkeldiefstal uit een levensmiddelenzaak aan het Zuideinde. Tijdens het winkelen zou de vrouw enkele levensmiddelen in een aparte tas hebben gestopt. Na het passeren van de kassa werd de vrouw staande gehouden door een winkelbediende en overgeleverd aan de politie. De niet-betaalde goederen zijn teruggegeven aan de winkel. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Auto te water
MIDDENBEEMSTER, 20 januari 2006, 00:05 uur
Een 18-jarige automobilist uit Monnickendam is met zijn auto in een sloot terechtgekomen nadat hij tijdens het rijden naar zijn mobiele telefoon greep. De man reed over de Insulindeweg, komende uit de richting van het industrieterrein en probeerde in de bocht naar zijn telefoon te reiken. Hierdoor verloor de man de controle over zijn voertuig en belandde in de links van de rijbaan gelegen sloot. De man is er zonder letsel van af gekomen. Het voertuig is uit het water getakeld.