AutoRai

Nieuwe modellen Cadillac en Corvette in 2006

(1/20/2006)
Het Cadillac modellengamma en de zesde generatie Corvette zijn voor 2006 voorzien van diverse verfijningen en aanvullingen. Zo is de Cadillac CTS met automaat ook leverbaar met Driver Shift Control en is er een nieuw sportief Performance Package voor de CTS 3.6 Sport Luxury.
De Corvette krijgt een nieuwe automatische zesversnellingsbak met Paddle Shift functie aan het stuur. Ook als het gaat om nieuwe modellen is 2006 een druk jaar met de introductie van de Corvette Z06 in januari, de Cadillac BLS in maart en later in het jaar de Cadillac Escalade.

Cadillac CTS

De nieuwe Driver Shift Control functie op de vijftraps automaat van de Cadillac CTS stelt de bestuurder in staat om handmatig de versnelling van zijn keuze te selecteren. De CTS is daarnaast ook leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Eveneens nieuw is het Performance Package voor de CTS 3.6 in Sport Luxury uitvoering; het omvat onder meer een sportonderstel met een aangepast remsysteem, niveauregeling, een bandenspanningscontrolesysteem en negenspaaks, 18-inch lichtmetalen wielen. Deze nieuwe uitvoering kost Euro 56.300. De prijslijst van de CTS begint bij Euro 43.850.

Lederen bekleding is al standaard op de Sport Luxury modellen en wordt nu als optie verkrijgbaar op de andere uitvoeringen van de CTS. De houtafwerking in het interieur is in de CTS Elegance en Sport Luxury uitgebreid en omvat nu de middenconsole, deurgrepen, stuurwiel, pookknop en het paneel rond de versnellingspook of selectiehandel van de automaat. Er zijn nieuwe lakkleuren leverbaar, waaronder Radiant Bronze, Blackberry en Infrared.

Cadillac SRX

De succesvolle Cadillac SRX krijgt in het nieuwe modeljaar een elektrisch bedienbare achterklep en nieuw ontworpen 17- en 18-inch lichtmetalen wielen. Nieuw in combinatie met de 3.6 V6 VVT motor is de uitvoering Elegance Plus, die ten opzichte van de bestaande Elegance is uitgerust met een 6-CD wisselaar, een Bose audiosysteem met acht speakers, stoelverwarming, elektrisch verstelbare lendensteunen in de voorstoelen en een achtvoudig verstelbare passagiersstoel.

Een praktisch detail, voortaan standaard op de SRX Sport Luxury, is het opbergsysteem in de laadruimte achter de twee zitrij; in drie grote afzonderlijke compartimenten kunnen spullen worden opgeborgen. De V8-modellen zijn voortaan herkenbaar aan verchroomde dakrails. Het maximum toelaatbaar totaalgewicht is met 100 kg toegenomen tot 2725 kg. Nieuwe kleuren zijn Radiant Bronze, Blackberry, Infrared en Stealth Grey. Nieuw voor het interieur is de kleur Cashmere in combinatie met houtafwerking.

Corvette Coupe en Convertible

Steeds meer Europese liefhebbers waarderen de Corvette om zijn pure kracht, uitstekende rijeigenschappen en luxueuze uitrusting in verhouding tot de aanschafprijs. Nieuw voor 2006 is het driespaaks stuurwiel (370 mm diameter) met schakelpeddels waarmee de bestuurder zelf de automatische zesversnellingsbak kan bedienen. Het veiligheidssysteem met de tweefasen airbags is uitgebreid met het GM Passenger Sensing System. Nieuwe kleuren zijn Velocity Yellow en Monterey Red, voor het interieur is ook Titanium Gray leverbaar.

Nieuwe modellen

Met drie nieuwe introducties is 2006 opnieuw een belangrijk jaar voor de Europese organisatie achter de merken Cadillac en Corvette. Bijzonder is het debuut in maart van de Cadillac BLS, een compacte, luxueuze sedan die speciaal voor de Europese markt is ontwikkeld. De andere nieuwkomers zijn de Corvette Z06, met 512 pk de krachtigste en snelste Corvette aller tijden, en de SUV Cadillac Escalade.

BedrijfsautoRAI.nl