Gemeente Borsele

Eerste stap voor woningbouw s-Gravenpolder West

Heinkenszand, 20 januari 2006

Het uitbreidingsplan dat in de koker zit voor de westkant van het dorp s-Gravenpolder heeft een belangrijke duw in de rug gekregen. Eerder dan verwacht doet zich namelijk de kans voor om de gemeentewerkplaats te verhuizen naar de Schoorkenszandweg. De gemeente heeft daar een gebouw van de provincie aan kunnen kopen. Dat komt goed uit. De huidige gemeentewerkplaats aan de Schuitweg moet namelijk ruimte maken voor het uitbreidingsplan.

De loods die zich op het terrein aan de Schoorkenszandweg bevindt, kan na enige bouwkundige aanpassingen dienstdoen als nieuwe gemeentewerkplaats. De mogelijkheid tot het verhuizen van de werkplaats dient zich vroeger aan dan verwacht voor de gemeente. De gemeente is wel van mening dat deze kans nu benut moet worden in het belang van de voortgang van s-Gravenpolder West. Een bijkomend voordeel van de uitruil is dat de kavelgrens van het nieuwe bedrijventerrein s-Gravenpolder 4 een logischer verloop kan krijgen. Het aangekochte opslagterrein van de provincie ligt daar namelijk naast.
De planning van de gemeente is in 2006 en 2007 een stedenbouwkundig ontwerp en vervolgens een bestemmingsplan te maken voor het woninguitbreidingsplan aan de westzijde van de Schuitweg. Wanneer de gemeentewerkplaats verhuist, is nog niet bekend.