Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 20 januari

BREDA, 20 januari 2006

Drugslab in Chaam ontmanteld; twee aanhoudingen

CHAAM: De politie heeft donderdag in Chaam een laboratorium voor de productie van hard drugs aangetroffen. Het laboratorium was ondergebracht in een huisje op een bungalowpark aan de Wildertsestraat. In verband hiermee zijn donderdag twee mannen aangehouden. Een 24-jarige Bredanaar is in zijn woning gearresteerd, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd in zijn auto op de snelweg A27 aangehouden. Beide verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Op basis van recherche-informatie is de politie het laboratorium en de verdachten op het spoor gekomen. In het huisje was ook een grote hoeveelheid chemicaliën aanwezig. Het is onbekend of er ook hard drugs zijn aangetroffen.

Drie aanhoudingen tijdens horecatoezicht

BREDA: De politie heeft tijdens het horecatoezicht donderdagnacht drie mannen aangehouden. Een 24-jarige man uit Breda beledigde rond 00.45 uur een politieman nadat die hem aansprak op het trappen tegen een terrasstoel van een horecagelegenheid aan de Havermarkt. Hij weigerde ook op het bureau in eerste instantie alle medewerking. Pas enkele uren later legde hij een verklaring af, waarna hij in vrijheid werd gesteld. Een 26-jarige Bredanaar werd omstreeks 03.35 uur in een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat betrapt op het gebruik en bezit van cocaïne. Hij werd door de portiers overgedragen aan de politie. Ten slotte werd in de Reigerstraat omstreeks 04.20 uur een 39-jarige man uit Oldenzaal bekeurd voor wildplassen. Hij kon geen identiteitsbewijs tonen en werd aangehouden.

Onbekende man valt meisjes bij Galderse Meren seksueel lastig

BREDA: De politie is op zoek naar een nog onbekende man die donderdag twee meisjes van 17 en 18 jaar uit Breda heeft seksueel lastig heeft gevallen. Beide meisjes gingen rond 15.15 uur paardrijden rondom de Galderse Meren. Daarbij kwamen ze de man tegen die in de bosjes stond en in hun voorbijgaan masturbeerde. Hoewel de meisjes de man negeerden en hun weg vervolgden, kwamen ze hem toch nog twee keer tegen tijdens hun paardrijrit. Daarbij maakte hij seksueel getinte opmerkingen. Uiteindelijk raakten de meisjes de man kwijt. Hij is tussen de 25 en 35 jaar oud, circa 1.75 meter en rijdt in een witte bestelauto, vermoedelijk een Citroen Berlingo met een Belgisch kenteken.

De politie gaat er vanuit dat de verdachte erg goed bekend is in de omgeving van de Galderse Meren. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Hennepkwekerij ontmanteld; Bredanaar (38) aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdag een 38-jarige Bredanaar aangehouden. De man werd aangetroffen in een flatwoning aan de Vuchtstraat. Agenten kwamen rond 21.50 uur ter plaatse na een melding van andere bewoners over wateroverlast in de betreffende flatwoning. Toen zij op onderzoek uitgingen, troffen ze in de betreffende woning in twee kamers een redelijk professioneel ingerichte hennepkwekerij met circa 500 planten aan. Nadat de kwekerij was ontmanteld, bleek zich op het balkon de 38-jarige Bredanaar verscholen te hebben; hij is tegen 24.00 uur aangehouden en in verzekering gesteld. De hennepplanten en bijbehorende apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. De Bredanaar is vrijdag na verhoor heengezonden. Hij ontkent met de hennepkwekerij iets te maken te hebben, hij zou slechts op visite zijn geweest.

Twee mannen aangehouden met hennep in schuur

BREDA: In een schuurtje bij een woning aan de Weegbladtuin trof de politie donderdag tegen 21.15 uur zes grote zakken met hennep aan. Twee mannen (45 en 21 jaar) die zich in de woning bevonden, werden aangehouden. Zij zijn vrijdagochtend weer vrijgelaten. Agenten kwamen de hennep op het spoor na een tip.

Man aangehouden na diefstal kratten bier

BREDA: De politie heeft vrijdag een 20-jarige Bredanaar aangehouden in verband met de diefstal van twee kratten bier. De man, een bekende veelpleger, probeerde tegen 09.00 uur twee kratten bier uit de tuin van een woning aan de Havik te stelen, maar dat zag en hoorde een buurman. Die rende snel naar buiten en greep de dief in de kraag. Hij is overgedragen aan de politie en in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul