Ingezonden persbericht


Speciale acties bij 17 Achterhoekse campings

PERSBERICHT

Speciale acties bij ZEVENTIEN Achterhoekse campings

ZUTPHEN - Bij 17 Achterhoekse campings worden in 2006 speciale acties gehouden.

Zo is er een kinderweek, speciale kortingsacties in voor- en naseizoen, een paaspakket tijdens de Pasen en verschillende herfstactiviteiten in de herfstvakantie. Tevens ligt op iedere camping een boekenpakket, voor een ieder te leen die over deze boeiende streek wil lezen. De Achterhoek hanteert niet voor niets de slogan 'Je komt op verhaal in de Achterhoek'.

De 17 campings liggen verspreid door de Achterhoek en variëren van grote, luxe terreinen tot eenvoudige, kleine campings, waar de eigenaar de gastheer is. De campings zijn aangesloten bij een samenwerkingsverband onder aanvoering van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme. Gezamenlijk wordt nu voor het veertiende achtereenvolgende jaar promotie gemaakt om meer kampeertoeristen naar de Achterhoek te trekken. Een informatiebrochure met uitgebreide inlichtingen over iedere camping is te bestellen bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, tel. 0900-2692888. De brochure is ook verkrijgbaar aan de balies van de VVV's in de Achterhoek of u kunt kijken op www.vvvachterhoek.nl

Kamperen tijdens de Pasen

Het Achterhoekse kampeerseizoen gaat met Pasen weer van start. De campings heten hun gasten dan van harte welkom met een leuk paaspakket (één per standplaats). Neem dan een proefje van de rijke Achterhoekse streekhistorie en bekijk een van de vele paasvuren. Een ieder is van harte welkom. Voor het gratis paaspakket bij de campings is slechts één voorwaarde: een verblijf van minimaal drie nachten rond de Pasen (16 en 17 april 2006).

Kinderweek

In de meivakantie van 29 april tot en met 7 mei 2006 staat de Achterhoek in het teken van de jeugdige gasten. Speciaal voor de jeugdige kampeerders maar ook voor de kinderen die in de Achterhoek wonen worden door de campings en de attractiebedrijven activiteiten georganiseerd.

Lees de verhalen over de Achterhoek

Op de campings van het samenwerkingsverband ligt een selectie aan boeken over de Achterhoek. Er zijn zowel boeken voor volwassenen als voor kinderen. Tijdens uw verblijf op de camping kunt u dus heerlijk lezen over de Achterhoek en echt op verhaal komen.

Beleef de natuur in de herfst

In de herfstvakantie van 15 t/m 30 oktober organiseren de campings verschillende herfstactiviteiten in het teken van de natuurbeleving. Zo kunt u de natuur ontdekken met de boswachter of is er een griezelsmokkeltocht.

Informatie:

Het gidsje 'Kamperen in de Achterhoek' is op te vragen bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme via 0900-26 92 888, of via www.vvvachterhoek.nl