Gemeente Brummen


Nieuwsbrief Becker's Sons
Plan voor 48 woningen

Op 19 januari 2006 hebben omwonenden van het terrein van de voormalige metaalwarenfabriek Becker's Sons en andere betrokkenen een nieuwsbrief ontvangen. In deze nieuwsbrief informeert het gemeentebestuur de lezers over de voortgang om te komen tot 48 woningen dit terrein.

In de nieuwsbrief is onder andere te lezen dat de herontwikkeling nu in een fase komt waarin vooral de toekomstige woonfunctie bepalend gaat worden. In het voorjaar van 2005 hebben B&W namelijk besloten een haalbaarheidsstudie op te stellen voor het herontwikkelen van het Becker's Sonsterrein. Dit met het doel daar woningbouw te realiseren. Deze studie is recentelijk afgerond. Het college heeft besloten te kiezen voor een variant die uitgaat van de realisatie van 48 woningen. Dit plan voldoet aan de doelstellingen van het gemeentelijke woningbouwprogramma: er is sprake van een ruim percentage sociale woningbouw en een groot aandeel voor starterswoningen.

De nieuwsbrief is overigens ook te lezen op deze gemeentelijke website (rubriek Actueel, onderdeel projecten en plannen) en te vinden in het folderrek van het Brummense gemeentehuis.

Besluitvormende raadsvergadering
Lees meer...