Elsevier inc, st. louis

Elsevier kondigt aan dat iCONSULT deel zal uitmaken van het elektronische informatiesysteem van Epic

PHILADELPHIA, January 20 /PRNewswire/ --


- Door het samenwerkingsverband komt FIRST Consult en andere op bewijs gebaseerde klinische informatie rechtstreeks in de elektronische medische gegevens (electronic health record - EHR) voor ziekenhuizen en medische praktijken.

Elsevier, 's werelds toonaangevende medische uitgever, heeft vandaag een strategisch samenwerkingsverband aangekondigd om de iCONSULT-service van Elsevier rechtstreeks te leveren aan ziekenhuizen en medische praktijken als onderdeel van het elektronische informatiesysteem van Epic Systems Corporation. iCONSULT levert realtime ondersteuning met betrekking tot klinische besluitvorming door zorgverstrekkers via de elektronische werkstroom op hun werkplek rechtstreeks te voorzien van op bewijs gebaseerde, klinische informatie. Door de combinatie van dit aanbod kunnen de oplossingen die zorgverstrekkers ondersteunen bij de uitvoering van hun werkzaamheden worden verbeterd en de kosten voor de gezondheidszorg worden gereduceerd.

"Dit samenwerkingsverband van een informatieverstrekker van wereldniveau met een belangrijke EHR-verkoper is precies wat zorgorganisaties nodig hebben voor hun medische staf," zegt Charles Safran, M.D., Associate Clinical Professor of Medicine, Harvard Medical School en lid van de adviescommissie van iCONSULT. "Omdat iCONSULT beknopte, op bewijs gebaseerde informatie rechtstreeks kan leveren via het elektronische informatiesysteem, zullen er minder fouten worden gemaakt en zal het gebruik van het systeem in de hedendaagse zich snel ontwikkelende gezondheidszorg worden gestimuleerd."

Elsevier, 's werelds toonaangevende uitgever van wetenschappelijke en medische publicaties, heeft iCONSULT dusdanig ontwikkeld dat de klinische informatie rechtstreeks in de elektronische werkstroom wordt geïntegreerd en de ondersteuning van de klinische besluitvorming wordt verbeterd. De informatie wordt geïndexeerd volgens in de sector standaard klinische woordenlijsten, demografische patiëntgegevens en georganiseerd rond de werkstroom van de zorgverstrekker, zodat iCONSULT snel en direct antwoord kan geven door specifieke ziektegevallen in te voeren in het elektronische informatiesysteem. Producten die via de service van iCONSULT worden geboden zijn:


- FIRST Consult, Elseviers voornaamste referentiehulpmiddel op de werkplek dat op bewijs is gebaseerd, wordt geïndexeerd door ICD9-CM codes en wekelijks geüpdatet om informatie te bieden met betrekking tot evaluatie, diagnose en behandeling van een verscheidenheid aan ziektecategorieën.
- MD Consult, de toonaangevende medische referentiedatabank in de sector, stelt gebruikers in staat naadloos te zoeken naar en toegang te verkrijgen tot klinische informatie.

"Dit samenwerkingsverband is een absolute overwinning voor zorgverstrekkers en het zal de manier waarop medische informatie ter ondersteuning van de klinische besluitvorming wordt vergaard, veranderen. Waardevolle samenwerkingsverbanden zoals deze zijn zeer belangrijk voor onze algemene strategie om steeds meer relevante klinische informatie rechtstreeks op de werkplek te leveren," zegt Brian Nairn, CEO, Elsevier, divisie Gezondheidszorg.

Over Elsevier

Elsevier is een toonaangevende uitgever van wetenschappelijke, technische en medische publicaties en diensten. In samenwerking met de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap en de gezondheidszorgsector publiceren Elseviers 7000 werknemers in 74 kantoren wereldwijd meer dan 1800 vakbladen en 2200 nieuwe boeken per jaar. Daarnaast bieden ze een pakket innovatieve elektronische producten, zoals MD Consult (www.mdconsult.com ), ScienceDirect ( www.sciencedirect.com ), Scopus (www.info.scopus.com/ ), bibliografische databanken en online naslagwerken.

Elsevier (www.elsevier.com ) is een mondiaal bedrijf met het hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland, en met kantoren over de hele wereld. Elsevier maakt deel uit van Reed Elsevier Group plc ( www.reedelsevier.com ), een toonaangevende uitgever en informatieverstrekker. Reed Elsevier, werkzaam in de wetenschappelijke, medische, juridische, educatieve en business-to-business sectoren, levert flexibele oplossingen voor informatie van betere kwaliteit aan gebruikers, waarbij de nadruk in toenemende mate ligt op het leveren via internet. Reed Elseviers ticker-symbolen zijn REN (Euronext Amsterdam), REL (Beurs in Londen), RUK en ENL (Beurs in New York).

Website: www.elsevier.com
www.mdconsult.com
www.reedelsevier.com
www.info.scopus.com