Zwemtalent Marlou van Rhijn ambassadrice Swimsafe Floatsuit

ZEIST, 20060120 -- Marlou van Rhijn, het pas 14-jarige aanstormende Nederlandse zwemtalent die iedereen blijft verrassen met haar prestaties, is Ambassadrice geworden van de Swimsafe Floatsuit, het innovatieve zwemhulpmiddel voor kinderen van 2 - 8 jaar. Dit maakt triple tower B.V., exclusief distributeur van de Swimsafe Floatsuit in Europa bekend.


Marlou, lid van de Aalsmeerse club Oceanus, is mindervalide maar dat is aan haar prestaties niet af te zien. Bij Oceanus waar ze wordt getraind door Lenie van der Meer, traint ze ook mee met de valide selectiezwemmers met als uitgangspunt dat niemand bij haar er langs komt. Op het NK in Dordrecht in juni 2005 won de zwemster uit Monnickendam vier keer goud en verbeterde ze en passant ook nog het Nederlands schoolslag record met 10 seconden (1.03,28). Afgelopen weekend in Almelo tijdens de Nederlandse kampioenschappen haalde ze drie keer goud (50m, 100m en 400m vrij) en twee keer zilver (50m rug en de 50m estafette). Aankomend weekend zal zij wederom van zich laten horen op het Double Dutch Open internationale toernooi voor sporters met en zonder een beperking dat zich afspeelt in sport- en recreatiecentrum "De Scheg" te Deventer. Marlou's amibities mogen duidelijk zijn: ze gaat voor meervoudig goud op de Paralympics.

"Wij zijn erg verheugd en trots dat Marlou heeft ingestemd om onze Ambassadrice te worden", zegt Gert Kramer, directeur van triple tower BV. "Wij hebben grote bewondering voor haar doorzettingsvermogen. Daar kunnen vele valide en minder valide Nederlanders, jong en oud, een voorbeeld aan nemen! Niet bij de pakken neerzitten maar aanpakken en doen wat je kunt. Marlou, die eerder al te horen was in enkele reclamespotjes van de Johan Cruyff Foundation, laat alle jonge zwemmertjes in Nederland zien hoe leuk en belonend het kan zijn om goed te leren zwemmen en wat je kunt bereiken als je je best ervoor doet. Dit begint op 4-5 jarige leeftijd met het zwem-ABC maar hoeft daar zeker niet op te houden."

Veilig en zelfverzekerd leren zwemmen
De Swimsafe Floatsuit (www.swimsafe.nl) is een innovatief zwemhulpmiddel voor valide en minder valide kinderen, geschikt voor zowel recreatief gebruik als voor gebruik in de zwemlessen. Het zwempak beschikt over flexibele ingebouwde schuimrubberen delen die voldoende drijfvermogen leveren om kinderen veilig, zelfverzekerd en met veel plezier te leren zwemmen. Het kind kan zich volledig richten op het aanleren van de juiste zwemmotoriek met maximale bewegingsvrijheid van armen en benen. Gedurende de zwemlessen kan het drijfvermogen van het zwempak worden afgebouwd door de delen eruit te halen. "De Swimsafe Floatsuit is een ideaal middel om veilig te leren zwemmen," zegt Kramer. "Kinderen raken zeer snel vertrouwd met water en krijgen eerder en beter door hoe ze zich in het water moeten voortbewegen. De rits op de rug voorkomt dat kinderen zelf het zwempak uit kunnen trekken en de drijvers blijven netjes op hun plek zitten, dit in tegenstelling tot de al decennia gebruikte kurkjes, schijfjes en zwembandjes die ook nog eens lek kunnen raken. Het zwempak isoleert in het water en beschermt daarnaast met UPF 50+ tegen de zon, wat insmeren op de beschermde huid overbodig maakt. Het spreekt voor zich dat niets de oplettende rol van de ouders kan vervangen."

De voordelen die de Swimsafe Floatsuit brengt, zijn bij ouders en professionals uit de zwemsector niet onopgemerkt gebleven. Stichting Consument en Veiligheid en Achmea Zorgverzekeringen N.V. bevelen de Swimsafe Floatsuit aan. Meer dan 40 zwembaden hebben het zwempak al volledig opgenomen in het zwemonderwijs of zijn breeduit aan het testen waaronder de zwembaden binnen de Sportijn Group, De Scheg en het Borgelerbad in Deventer, Zwemcentrum Kollum en Drie Essen uit Beek en Donk. Vele andere zwembaden tonen inmiddels grote interesse.