TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 20-01-2006

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 21 januari
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED IN GESPREK MET
KAMERVOORZITTER FRANS WEISGLAS

Een voornemen of een besluit? Een maand lang hebben de Tweede Kamer en het kabinet geworsteld met de omschrijving van een missie naar Afghanistan. Teveel kamervragen of juist niet? Spoeddebatten verlevendigen de sfeer in de Tweede Kamer. Politiek wordt weer leuk. TROS KAMERBREED praat met kamervoorzitter Frans Weisglas over de toekomst van de Tweede Kamer, en natuurlijk ook over de VVD. Weisglas vertelt over zijn lijstduwerschap voor de VVD in Rotterdam en de perikelen rondom Hans Wiegel.

Leonard Geluk is CDA-wethouder in Rotterdam. Hij sluit zich aan bij plannen van Hans de Boer van de Task Force Jeugdwerkloosheid om kansarme jongeren op te vangen in kazernes en te drillen voor een toekomstig werkend leven. Sterker nog: Geluk legt zelf net de laatste hand aan een concreet plan hiervoor.

Daarnaast aandacht voor de schrikbarend hoge werkloosheid onder allochtone jongeren. TROS KAMERBREED heeft een gesprek met Sadik Harchaoui, directeur van FORUM, het instituut voor multiculturele ontwikkeling. Hij kent als geen ander de problemen die allochtone jongeren tegenkomen met de zoektocht naar een baan. Een klein deel wil niet werken, zegt hij. Maar het overgrote deel loopt op tegen een muur van stugge instellingen en discriminatie op de arbeidsmarkt.

Presentatie: Margriet Vroomans

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl