Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Heiloo - 22 november 2005

Deelnemerslimiet bij 3e editie Egmond Wandel Marathon!


- Reumafonds jubileert, 80 jaar 'sterk in beweging' -

In het weekend van 21 en 22 januari 2006 organiseert Le Champion de 3e Egmond Wandel Marathon met start en finish in de sfeervolle badplaats Egmond aan Zee. Het Reumafonds, hoofdpartner van de Egmond Wandel Marathon, grijpt deze editie aan voor de aftrap van zijn 80-jarig jubileum. Een heugelijke viering waarvan dit jaar maximaal 13.000 wandelaars getuige kunnen zijn.

Vroeg inschrijven loont!
Vanwege de beperkte capaciteit van het parcours in het Noordhollands Duinreservaat geldt bij de 3e editie van deze Noordhollandse Wandeltweedaagse een limiet van 13.000 deelnemers. Tijdens de afgelopen editie kwamen de grenzen van de capaciteit van het parcours met een record aantal van 11.500 deelnemers verspreid over 2 dagen reeds in zicht. Om deze reden is besloten om op de eerste dag op de Zuidroute 7.500 wandelaars toe te laten en op de tweede dag op de Noordroute 5.500 wandelaars. Het verschil van 2.000 wandelaars komt voort uit het feit dat de paden van de Noordroute smaller zijn dan de paden van de Zuidroute en dus minder wandelaars de ruimte bieden. De voorinschrijving sluit 3 januari 2006 of eerder bij het bereiken van de deelnemerslimiet. Deelnemers die zich het eerst inschrijven komen het eerst in aanmerking voor een startbewijs, dus vroeg inschrijven loont! Inschrijven kan op www.egmondwandelmarathon.nl voor de 10 of 21 km voor één of twee dagen wandelplezier.

NIEUW Routes worden omgedraaid
Nieuw is dat de routes worden omgedraaid in vergelijking met de voorgaande twee edities. Om iedereen de kans te geven een keer kennis te laten maken met zijn of haar favoriete wandelroute van de Egmond Wandel Marathon zal op de eerste dag de Zuidroute (richting Bakkum aan Zee) worden gewandeld en op de tweede dag de Noordroute (richting Bergen aan Zee). Op zaterdag 21 januari worden de wandelaars geleid langs het strand naar Bakkum aan Zee, door het Noordhollands Duinreservaat en volgen zij globaal het officiële parcours van de Egmond Halve Marathon, die dit jaar 8 januari 2006 plaats zal vinden. Op zondag 22 januari brengt het parcours de deelnemers tijdens een pittige wandeltocht richting het Noorden langs het Noordzee strand naar Bergen, door de Staatsbossen en het Noordhollands Duinreservaat.

Reumafonds jubileert, 80 jaar 'sterk in beweging'
Het Reumafonds viert in 2006 zijn 80-jarig bestaan. Tachtig jaar zet het fonds zich in tégen reuma en vòòr mensen met reuma. Na tachtig jaar maakt het fonds geen pas op de plaats, maar blijft in beweging. Het Reumafonds, dit jaar hoofdpartner van de Egmond Wandel Marathon, grijpt de Egmond Wandel Marathon aan voor de aftrap van haar 80-jarig jubileum.

Rust roest. Letterlijk
Het Reumafonds zet zich in om meer mensen in beweging te krijgen. Waarom? Simpel: omdat rust roest. En beweging houd je fit, sterk en soepel. Voor mensen met reuma geldt dit nog eens extra, want wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat beweging bij reuma klachten als pijn en ernstige vermoeidheid kan verminderen. Wandelen is een uitermate geschikte sport bij reuma omdat het de gewrichten soepel houdt, maar niet te veel belast. Bovendien versterkt het de spieren en conditie. Daarom bemant het Reumafonds voor het derde jaar een stempelpost bij de Egmond Wandel Marathon. En vanwege het jubileum is het Reumafonds ook nog eens extra aanwezig bij het evenement. Deelnemers kunnen het Reumafonds steunen terwijl men wandelt. Men kan het sponsorformulier downloaden op www.reumafonds.nl/egmond.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht