Gemeente Heiloo


Spetterende/knallende start Jeugdbrandweer Heiloo

Op zaterdag 21 januari gaat Jeugdbrandweer Heiloo van start. Eén keer per twee weken maakt een groep van 12 kinderen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar op een speelse manier kennis met diverse aspecten van het brandweerwerk. De officiële start bestaat uit een ludieke actie. Ook worden de leden van de nieuwe jeugdbrandweer toegesproken door burgemeester Hans Romeyn.

De redenen waarom de brandweer een jeugdbrandweer wil gaan oprichten zijn:

1. het aanbod van activiteiten voor de jeugd in Heiloo vergroten;
2. de jeugdbrandweer biedt mogelijkheden voor de aansluiting met de grote Brandweer;

3. op deze manier het werk van de brandweer uit te kunnen dragen.

Bij de start is er een groep van 12 kinderen, die allemaal uit Heiloo komen en tussen de 12 en 14 jaar oud zijn. Er is plaats voor 16 kinderen, dus enthousiaste, ondernemende en sportieve kinderen kunnen zich nog altijd aanmelden. Toch wordt er wel wat gevraagd voordat kinderen zich kunnen aansluiten bij de jeugdbrandweer van Heiloo. De kinderen moeten voldoen aan gezondheidseisen en minimaal een vmbo-kb opleiding (gaan) volgen.

Daar staat uiteraard veel tegenover. De kinderen maken kennis met alle aspecten van het echte' brandweerwerk. Voorbeelden het redden van mensen en dieren, het blussen van branden, het werken in een team, leren omgaan met het materiaal. Dit doen zij onder begeleiding van vrijwilligers van brandweer Heiloo. De jeugdbrandweer is een eigen vereniging naast de vereniging van de vrijwillige brandweer van Heiloo.