Rotterdams Conservatorium / Dansacademie


Slobodan Trkulja, winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2005.

Rik Kraak en Hugo Dirkson in Finale Erasmus Jazz Prijs 2006

Rik Kraak (el. bas) en Hugo Dirkson (contrabas) hebben afgelopen zondag, 22 januari, de finale bereikt van de elfde editie van de Erasmus Jazz Prijs. In een overvol Doelencafé was de jury unaniem in het oordeel. Het niveau van alle kandidaten was hoog, maar Rik en Hugo wonnen uiteindelijk de strijd dankzij hun 'smaakvolle' optredens, die getuigden van een zeer goede basis.

De finale vindt plaats op zondag 29 januari - aanvang: 14.30 uur. Locatie: Doelencafé, Schouwburgplein 52, Rotterdam.

Kandidaten 2006:

Salle de Jonge - drums
Hugo Dirkson - contrabas
Marloes Jager - zang
Rik Kraak - el. bas
Toni Tirado Mora - el. gitaar

De jury bestaat dit jaar uit: Bert Jansma (oud-recensent), Arnoud Gerritse (muzikant), Hans de Lange (programmeur) en Hans Mantel (radiomaker). Voorzitter van de jury is Cees Wetsema (bestuur Stichting Vrienden van het Rotterdams Conservatorium).

De Erasmus Jazz Prijs beleeft zijn elfde editie: de jaren 1996 t/m 2005 leverden als winnaars respectievelijk trompettist Jan van Duikeren, zangeres Xandra Verkroost, trompettist Nico Scheepers, saxofonist Bart Wirtz, drummer Ruben van Rompaey en trombonist Louk Boudesteijn. De zevende editie in 2002 kende twee eerste-prijswinnaars: pianist Dimitar Bodurov en drummer Jasper van Hulten. De laatste drie edities werden gewonnen door gitarist Eelco van de Meeberg, saxofonist Thijs van Milligen en saxofonist Slobodan Trkulja. terug

Codarts Magazine
is het kleurrijke maandblad van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten. Neem een (gratis) abonnement!
lees verder

Open dagen 2006
Rotterdams Conservatorium: zaterdag 4 februari van 10.00 tot 16.00 uur.
Rotterdamse Dansacademie: zaterdag 11 februari van 11.00 tot 16.00 uur.
lees verder

latest update: 25.01.2006