Lekstroom, 12.05 uur

Utrecht, 22-01-2006 o Nieuwsberichten district Lekstroom

Doorrijden na aanrijding
HOUTEN Op vrijdag 20 januari rond 06.00 uur is op Het Spoor een 34-jarige bromfietsbestuurder uit Nieuwegein aangereden door een personenauto. De onbekend gebleven bestuurder van de personenauto verleende aan de bromfietserbestuurder op de rotonde geen voorrang. De Nieuwegeiner moest plotseling remmen en viel met zijn bromfiets tegen de stoeprand. De man liep door de val letsel op aan zijn schouder. De bestuurder van de personenauto is na het ongeval doorgereden. De politie wil graag de identiteit van de doorgereden bestuurder weten. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom via telefoonnummer 0900-8844.

Medewerkers houden winkeldief aan
IJSSELSTEIN Vrijdagavond 20 januari rond 18.20 uur probeerde een 40-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) zonder te betalen goederen uit een winkel op de Televisiebaan mee te nemen. Winkelpersoneel betrapte de man en sprak hem hierop aan. De man nam vervolgens de benen. Het winkelpersoneel zette de achtervolging in. Een aantal medewerkers hield de man op straat in bedwang door op hem te gaan liggen. Even later droegen zij hem over aan de gealarmeerde politie die inmiddels gearriveerd was. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Onder invloed
NIEUWEGEIN Vrijdagavond 20 januari rond 21.10 uur werd de politie naar het Wenckebachplantsoen gestuurd in verband met een aanrijding tussen twee personenautos bij de kruising met de Richterslaan. Mogelijk zou een van de bestuurders onder invloed van alcohol zijn. Ter plaatse gekomen heeft de politie bij beide bestuurders een blaastest afgenomen. Deze eerste test wees uit dat een van de bestuurders, een 34-jarige inwoner van IJsselstein, inderdaad teveel alcohol had gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek uit een ademanalyse dat de man 570 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. De man was al meerdere malen aangehouden geweest voor het rijden onder invloed. De man gaf toe net terug te komen van een cursus alcohol en verkeer.
Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.
Bij het ongeval raakte voor zover bekend niemand gewond.

Verdachte situatie
NIEUWEGEIN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 21 januari kreeg de politie rond 02.00 uur de melding dat bij het Nijpelsplantsoen vier jongens een auto voortduwden. De politie ging een kijkje nemen en toen de vier jongens de politie zagen, gingen zij er als een haas vandoor. Politieagenten zetten de achtervolging in en hielden drie verdachten aan. Uit nader onderzoek bleek dat de auto op naam van een van de jongens stond, maar dat de auto onverzekerd was. De jongens verklaarden dat zij ervandoor waren gegaan omdat zij allen zonder rijbewijs met de onverzekerde auto hadden gereden. De eigenaar van de auto, een 18-jarige Nieuwegeiner, kreeg een bekeuring voor het onverzekerd rondrijden met zijn auto. Bij een van de jongens, een 17-jarige inwoner van Den Dolder, vond de politie tijdens een fouillering vijftien xtc-pillen. Deze pillen heeft de politie in beslaggenomen.

Motorfiets aangehouden
HOUTEN Zaterdagavond 21 januari rond 20.30 uur zag een surveillerende politieagent op de Houtense Wetering een motorfiets met zeer harde snelheid over het fietspad rijden. De motorfiets was niet geheel in orde: kentekenplaten, een achterlicht en spiegels ontbraken. De bestuurder reed tevens zonder helm. Na een achtervolging kon de politieagent de bestuurder op de Werfmuur aanhouden. De bestuurder, een 18-jarige Utrechter, is overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal tegen de jongeman is opgemaakt en de motorfiets is in beslag genomen.

Alcoholcontrole
IJSSELSTEIN/VIANEN In de nacht van zaterdag 21 januari hield de politie op de Prins Bernhardstraat in Vianen op de Utrechtseweg en Hogebiezen in IJsselstein een alcoholcontrole. 413 Bestuurders hebben een blaastest afgelegd. Negen bestuurders zijn aangehouden. Vijf bestuurders hadden teveel alcohol op (260, 330, 390, 435 en 475 ug/l). Twee bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, en een bestuurder voor het opgeven van een valse naam.

Verkeersongeval
HOUTEN Zaterdagochtend 21 januari rond 07.00 uur werd de politie naar de Rondweg gestuurd in verband met een aanrijding. Een bestuurder was de macht over het stuur verloren en tegen een boom aangereden. De bestuurder (een 34-jarige inwoner van Gouda) en de inzittende (een 31-jarige vrouw uit Houten) zijn beide met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Uit een eerste blaastest bleek dat de man uit Gouda teveel alcohol had gedronken. Een bloedproef moet de precieze hoeveelheid uitwijzen. De man is aangehouden.