Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Aanhoudingen na mishandelingen

Publicatiedatum: 22-1-2006 14:44:36

Arnhem/Rheden - Een aantal personen is het afgelopen weekeinde in Arnhem en de gemeente Rheden aangehouden op verdenking van mishandeling.
Een 25-jarige Arnhemmer is zondagmorgen (rond 05.15 uur) aangehouden in het Arnhemse uitgaanscentrum. Daar zou hij een 28-jarige plaatsgenote hebben mishandeld. Hij zou haar in een vinger hebben gebeten. Dit gebeurde nadat hij ruzie had met de 24-jarige Arnhemse vriend van de vrouw. Om nog onduidelijke reden hadden de mannen ruzie met elkaar gekregen, daarbij zou geslagen zijn. Surveillerende agenten waren snel ter plaatse en hielden de 25-jarige man aan. Een 27-jarige Arnhemmer werd die nacht (rond 04.00 uur) eveneens in het Arnhemse centrum aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij zou in een horecagelegenheid een 22-jarige inwoner van Westervoort met een glas in het gezicht hebben geslagen. De aanleiding hiervoor is nog onduidelijk. Personeel van de horecagelegenheid hield de man aan droegen hem over aan de gewaarschuwde politie. Het slachtoffer is voor medische behandeling overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. Een 24-jarige Velpenaar, een 18-jarige Arnhemmer en een 18-jarige Lathumer zijn in de nacht van zaterdag op zondag (rond 02.15 uur) aangehouden, nadat zij op de Korenmarkt in Arnhem ruzie met elkaar hadden gekregen. Surveillerende agenten zagen de mannen vechten, haalden hen uit elkaar en hielden hen aan. De Velpenaar verzette zich bij zijn aanhouding. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de ruzie vormde.
Een 22-jarige Arnhemmer is zaterdagmorgen aangehouden in een woning in het Arnhemse Spijkerkwartier. Hij wordt er van verdacht in die woning zijn 23-jarige vriendin te hebben mishandeld. De mishandeling (hij zou haar onder meer hebben geslagen) zou voortkomen uit een ruzie. Een 58-jarige inwoner van de gemeente Rheden is vrijdagavond (rond 22.30 uur) aangehouden in zijn woning in de gemeente Rheden. De man wordt er van verdacht zijn 60-jarige vrouw te hebben geslagen. De reden voor de mishandeling is nog onbekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer breekt in bij bekende

Publicatiedatum: 22-1-2006 14:44:11

Arnhem - Een 44-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag in een woning in de wijk Rijkerswoerd aangehouden. Het betreft hier de woning van een bekende van de man. Volgens eigen zeggen wilde de man naar binnen, maar had hij geen sleutel. Ook zou er niemand in het huis zijn. Hierop zou hij een ruit van een deur hebben vernielen. Vervolgens is hij de woning ingegaan. De politie werd door getuigen gewaarschuwd. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de man nog in de woning. Zij hielden de Arnhemmer aan en roken bij hem een alcohollucht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verdachten van winkeldiefstal aangehouden

Publicatiedatum: 22-1-2006 14:43:40

Arnhem - Een 49-jarige Arnhemse is zaterdag rond 18.30 uur in haar woonplaats aangehouden. De vrouw werd betrapt op diefstal (van boodschappen) in een winkel aan de Groningensingel. De vrouw had voor deze winkel al een winkelverbod gekregen, deze heeft zij dus genegeerd. Winkelpersoneel heeft de vrouw aangehouden en overgedragen aan de politie.
Bewakingspersoneel van een winkel in de Ketelstraat heeft zaterdagmiddag (rond 14.30 uur) een 33-jarige Fransman aangehouden. Deze persoon zou getracht hebben drie spijkerbroeken uit de winkel mee te nemen zonder deze af te rekenen.
In een winkel aan de Weverstraat liepen zaterdagmiddag twee 16-jarige meisjes uit Venray tegen de lamp. Zij hadden onder meer huidverzorgingsproducten weggenomen. Het winkelpersoneel dat hen aanhield, droeg het tweetal over aan de gewaarschuwde politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Drugs aangetroffen bij inwoner Capelle aan den IJssel
Publicatiedatum: 22-1-2006 14:43:11

Arnhem - Een 20-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in Arnhem. Surveillerende agenten kwamen op de Hommelstraat de man tegen, terwijl hij een fles bier dronk. Hierop spraken de agenten de man aan en vroegen hem zich te identificeren. De man had geen id-bewijs bij zich, waarna hij hiervoor - en het drinken van alcohol op straat - werd aangehouden. Bij de fouillering op het bureau werd cocaïne bij de man aangetroffen. De drugs zijn in beslaggenomen en verbaal is opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeer op Deelenseweg gecontroleerd op snelheid
Publicatiedatum: 22-1-2006 14:42:26

Arnhem - Het Verkeershandhavingsteam heeft vrijdag van 07.53 uur tot 13.36 uur een controle uitgevoerd op de Deelenseweg in Arnhem. Van de 760 passanten bleken er 16 te hard te hebben gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs van Arnhemse automobilist ingevorderd
Publicatiedatum: 22-1-2006 14:41:58

Arnhem - Het rijbewijs van een 54-jarige Arnhemmer is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingevorderd. De automobilist moest rond 02.45 uur in de buurt van zijn woning, een blaastest afleggen. De test gaf aan dat de man onder invloed verkeerde (1,82 promille). Het rijbewijs werd ingevorderd, tevens kreeg de man een rijverbod van acht uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---