2e persbericht van zondag 22 januari 2006

Eindhoven, 22-01-2006

Eindhoven: Man opgepakt voor ernstige mishandeling

De politie heeft zondag om 5.15 uur op het Stationsplein een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had om nog onbekende reden ruzie gekregen met een 22-jarige man uit Asten. De Eindhovenaar sloeg tijdens de ruzie een fles kapot op het hoofd van de Astenaar en stak hem daarna met de fles in zijn hand. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en snijwonden aan zijn hand. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Amokmaker aangehouden na slaan van agent

Zondag rond 5.45 uur is op de Stationsweg een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man kwam naar surveillerende agenten toe en begon hen te beledigen. De man wilde niet vertrekken en bleef bezig met het beledigen van de agenten. Toen een politieman hem aanhield sloeg hij de agent hard in het gezicht. De amokmaker probeerde weg te komen maar zag niet dat hij nog voorbij een politiehond moest. Die greep hem bij zijn arm. De man is alsnog mee naar het politiebureau genomen en daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Aanpak huiselijk geweld

De politie heeft zaterdagavond rond 22.30 uur in zijn woning een 28-jarige Helmonder aangehouden Hij wordt er van verdacht tijdens een ruzie met zijn 20-jarige vriendin haar keel te hebben dichtgeknepen. De man is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld de cel ingegaan.

Helmond: Auto gestolen na inbraak

Tussen zaterdagavond 20.00 en zondag 2.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Govert Flinckstraat in Helmond. Een rolluik werd geforceerd en een achterdeur werd opengebroken. De dieven hebben geld en de sleutels van de buiten geparkeerde auto van de bewoner meegenomen. Met betreft een grijze Mercedes 300E met het kenteken 22-PJ-LZ.

Son: Aanhangers weer in trek bij dieven

Het afgelopen weekend zijn op parkeerplaatsen van industrieterrein Ekkersrijt weer drie aanhangwagens gestolen. De aanhangers worden van de trekkende autos losgekoppeld en meegenomen met een andere auto. De politie adviseert de aanhangers met een disselslot te sluiten zodat deze niet losgekoppeld kunnen worden.

Hapert: Gekantelde vrachtauto

Zaterdagavond rond 21.00 uur is op de A67 onder de gemeente Hapert een vrachtauto gekanteld. De vrachtauto reed richting België en werd bestuurd door een 38-jarige Pool. Uit onderzoek is gebleken dat de vrachtauto met haar linker wielen in de middenberm is gekomen en na een stuurcorrectie is gekanteld. De vrachtauto geladen met houten vlonders en palen kantelde en versperde beide rijstroken. Het verkeer werd tijdelijk via de vluchtstrook om het ongeval geleid. De A67 is tot 5.15 uur versperd geweest. De bestuurder liep licht letsel op aan zijn arm. Hij en een inzittende van de vrachtauto zijn voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Gemert: Dronken automobilist rijdt tuin in

De politie heeft zondag rond 2.30 uur een 21-jarige man uit Gemert aangehouden. De man was rond 1.15 uur met zijn auto op de Nijverheidsweg een tuin ingereden. Hij was daarna doorgereden. De bestuurder werd door de politie opgespoord en van zijn bed gelicht. Hij was dronken. Bij hem is een alcoholpromillage van ruim 1,2 vast gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.