Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 22 januari 2006

Politie bekeurt in Bredase binnenstad

BREDA: De politie heeft het afgelopen weekend drie bekeuringen uitgeschreven aan foutparkeerders op de Haven. Op deze locatie geldt sinds kort een aangepaste procedure voor foutparkeren. Eén auto werd weggesleept, twee andere automobilisten waren ter plaatse voordat hun voertuig daadwerkelijk was weggesleept. Zij moesten naast de bekeuring de voorrijkosten van het takelbedrijf ad 56 euro betalen. Als de auto eenmaal is weggesleept, kan de bestuurder zijn voertuig tegen betaling van een bedrag van 120 euro ophalen op het terrein van het takelbedrijf.

Twee mannen werden bekeurd voor wildplassen, één automobilist kreeg een bekeuring voor het negeren van eenrichtingsverkeer. Verder kregen vijf binnenstadbezoekers een proces verbaal voor het gebruik en/of het bezit van drugs en werden vier personen op de bon geslingerd voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Politie houdt jongen (15) met softdrugs aan

BREDA: Een medewerker van het speciale biketeam van de politie zag vrijdagavond een 15-jarige jongen uit Zundert op het Stationsplein een joint roken. Toen bleek dat de jongen nog een gebruikershoeveelheid verdovende middelen bij zich had, is hij aangehouden. De jongen deed afstand van de drugs en is na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces verbaal op.

Politie bekeurt 14x bij verkeerscontrole

BREDA: Vrijdagavond hielden politiemensen van het
Verkeershandhavingsteam samen met politieteam Prinsenbeemden tussen 19.00 en 01.30 uur een alcoholcontrole aan de Lunetstraat. In totaal hebben 585 bestuurders een blaastest afgelegd, waarvan er 11 werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Onder hen bevond zich ook een tweetal beginnend bestuurders, die met respectievelijk 105 en 150 ug/l meer alcohol in hun bloed hadden dan de voor hen geldende limiet van 88 ug/l. Drie weggebruikers moesten hun rijbewijs inleveren, omdat uit de ademanalyse een uitslag kwam van meer dan 570 ug/l.
Onder de aangehouden bestuurders bevond zich ook een 22-jarige Fransman, die onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Bij hem is een bloed- en urineproef afgenomen, waarvan de uitslag later bekend zal worden. Omdat zowel deze Fransman als zijn 19-jarige passagier een hoeveelheid verdovende middelen bij zich had, zijn zij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.
Een 18-jarige Bredanaar, die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs, werd met een bekeuring naar huis gestuurd. De auto van zijn moeder, die hij had geleend, werd door de politie op de controleplaats achtergehouden.

Aanhoudingen in Visserstraat

BREDA: Toen personeel van een horecagelegenheid aan de Visserstraat vrijdagavond bij de ingang een 18-jarige man uit Teteringen controleerde, bleek deze een viertal XTC-pillen bij zich te hebben. Hij werd overgedragen aan de politie, die constateerde dat de man bovendien in het bezit was van een gripzakje hennep. Nadat hij de drugs aan de politie had overhandigd, is hij weer op vrije voeten gesteld. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.
Twee 17-jarige mannen uit Gilze werden enkele uren later bij dezelfde horecagelegenheid door de politie aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Een portier van de gelegenheid wilde een van de mannen verwijderen, maar deze verzette zich hier tegen. Eén van hen probeerde bij zijn aanhouding een politieman te slaan. Hij kreeg een dagvaarding. Zijn vriend kreeg een bekeuring. Een 19-jarige man uit Bavel, die de politiemannen tijdens de aanhouding van de twee Gilzenaren beledigde door een middelvinger op te steken, kreeg eveneens een bekeuring.

Automobilist gevlogen na aanrijding met fietser (77)

BREDA: Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur deed zich op de Ginnekenmarkt een aanrijding voor tussen een fietser en een automobilist. De automobilist reed echter door zonder zich bekend te maken. Omdat getuigen zijn kenteken hebben genoteerd, kan de politie een onderzoek instellen. De 77-jarige fietser had na het ongeval dusdanig veel pijn dat hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek de man een zwaar gekneusde schouder te hebben opgelopen.

Politie verricht drie aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

BREDA: Zaterdagavond hield de politie kort voor 1.00 uur aan het Van Coothplein drie vechtersbazen aan. Het betreft een 29-jarige en een 45-jarige Bredanaar en een 29-jarige man uit s Hertogenbosch. De drie hadden voor problemen gezorgd in een horecagelegenheid en waren hierop door de uitbater te verstaan gegeven dat ze moesten vertrekken. Toen de drie hierop fysiek geweld in de richting van de 42-jarige uitbater uitoefenden, sprongen enkele klanten tussen beiden en werden de drie buiten gewerkt. Nadat zij buiten hun woede hadden geuit op enkele eigendommen van de horecagelegenheid, zijn zij door de politie aangehouden. Eenmaal op het bureau uitte een van de drie zijn woede fysiek af op een arrestantenbewaker door hem enkele slagen in het gezicht te geven. De drie zijn in verzekering gesteld.

Politie houdt vijf mannen aan op verdenking van vernielingen en diefstal

BREDA: De politie heeft zaterdagavond naar aanleiding van een reeks meldingen van overlast in de omgeving van de Valkenierslaan een vijftal jongemannen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht in de Valkenierslaan enkele autospiegels te hebben vernield en op het Valkeniersplein een 14-jarige jongen van zijn fiets te hebben beroofd. Toen de 14-jarige jongen korte tijd met de politie rondreed, zag hij op de Ginnekenmarkt zijn fiets staan. Hierop zijn de mannen, die korte tijd hiervoor al op de Allerheiligenweg door de politie waren ondervraagd in verband met de vernielingen, aangehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Politie houdt man aan voor mishandeling

BREDA: Een 21-jarige inwoner van Made deed in de nacht van zaterdag op zondag aangifte van mishandeling. Rond 2.15 uur is hij door een medewerker van een horecagelegenheid in de binnenstad mishandeld. De man zat op de eerste verdieping met vrienden wat te eten, toen de medewerker hen ervan betichtte dat zij lekkage veroorzaakten. Omdat er inderdaad een plas op de grond lag, nam de bezoeker de aangereikte dweil aan en maakte hij de vloer droog. Zowel een van zijn vrienden als hijzelf werden hierop echter door de man geschopt en geslagen. Nadat de jongens de politie hadden ingeschakeld, is de 19-jarige medewerker aangehouden en meegenomen naar het bureau. De politie maakt proces verbaal op.

Politie stelt onderzoek in naar vernieling

BREDA: Mede naar aanleiding van adequaat optreden van een van de bewoners, hield de politie zaterdagavond in een horecagelegenheid twee 19-jarige Bredanaars aan, die ervan worden verdacht een ruit te hebben vernield van een appartementencomplex aan de Keizerstraat. De man is de twee, nadat hij een harde klap had gehoord, achtervolgd tot in het centrum. Toen een politieman twee mannen, die volledig aan het signalement voldeden, een horecagelegenheid in zag gaan, heeft beveiligingspersoneel hen hierop uit de horecagelegenheid gehaald. De politie heeft hun personalia genoteerd en een onderzoek naar de vernieling ingesteld.

Politie houdt verdachte persoon aan

ZEVENBERGEN: Een alerte buurtbewoner, die in de vroege zaterdagmorgen omstreeks 4.30 uur een man met een ladder zag lopen, schakelde de politie in. Omdat de politie binnen enkele minuten ter plaatse was en een automobilist zag rijden, die volledig aan het signalement voldeed, is de man aangesproken en naar zijn bezigheden gevraagd. Omdat de 27-jarige man uit Gouda hierop een ongeloofwaardig antwoord gaf en de politie bovendien inbrekerswerktuigen in zijn auto vond, is hij aangehouden en in verzekering gesteld. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Schennispleger

ETTEN-LEUR: Een 19-jarige vrouw uit Roosendaal heeft zaterdagmorgen bij de politie aangifte gedaan van schennis der eerbaarheid. Zij liep kort na 8.00 uur aan de Anna van Bercehmlaan nabij de
hondenuitlaatplaats aan het Odekerkpark toen zij een geheel naakte man zag, die slechts een bivakmuts droeg. De man liep korte tijd gelijk met de vrouw op, maar keerde om toen de vrouw haar mobiele telefoon ter hand nam.

Politie houdt verdachten aan na mishandeling

ETTEN-LEUR: Een 22-jarige man, die zaterdagavond in Etten-Leur gewond was geraakt na een kopstoot, heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. Zowel een 21-jarige man uit Zevenbergen, die ervan wordt verdacht de kopstoot te hebben gegeven, als twee van zijn vrienden die probeerden de aanhouding te verhinderen zijn door de politie aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Auteur: Manon Ostendorf