Ingezonden persbericht


NS Groep N.V., Utrecht
Handelsregister Utrecht 30124358

Persbericht

21 januari 2006

NS en Efteling starten samenwerking


. Aanbiedingen, acties en verrassingen in de komende 3 jaar
. Met wonderkaartje goedkoper naar de Efteling per trein

NS en de Efteling starten dit seizoen een samenwerking voor de komende drie jaar. Dit betekent dat klanten van NS en de Efteling in de komende periode aanbiedingen, leuke acties en verrassingen tegemoet kunnen zien. De samenwerking wordt gestart met de introductie van het Wonderkaartje, een voordelig kaartje in een keer te bestellen voor trein, bus en toegang tot de Efteling.

De komende drie jaar zullen Efteling en NS intensief de mogelijkheden bekijken om elkaar aan te vullen en te versterken. Het eerste concrete resultaat van de samenwerking van NS met de Efteling is het 'Wonderkaartje' reis en toegang met flinke korting. Hiermee krijgen klanten 20% korting op trein, bus en toegang, te boeken vanaf 20 maart via www.ns.nl. Maximaal 3 Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee in de trein op het wonderkaartje en krijgen thuis een sprookjesboekje toegestuurd na boeking via www.ns.nl. Hiermee begint het avontuur al in de trein en wordt het in de Efteling voortgezet.
Verder zullen reizigers op de stations Tilburg en Den Bosch en in de treinen de komende jaren de sfeer van de Efteling proeven. Mogelijk wordt deze samenwerking in de toekomst ook op andere stations zichtbaar.
Daarnaast heeft de samenwerking tussen NS en Efteling tot doel om van elkaar te leren. Daarom zullen er onder meer uitwisselingsprogramma's voor medewerkers worden opgestart. Onder de noemer ' Het Spoor naar de Wereld vol Wonderen' zal de samenwerking in de komende periode verder vorm krijgen.

Noot aan de redactie

Meer informatie: NS persvoorlichting 030-2357070

NS

NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt in Nederland dagelijks met zo'n 5.000 treinritten het vervoer van ruim 1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 390 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Bijna 25.000 medewerkers verzorgen de dienstverlening aan de klanten.
Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Het beheer van de infrastructuur (rails, seinen, bovenleiding, etc.) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.