Politie Hollands Midden

Datum: 23 januari 2006

Lisse Aanhoudingen na burenruzie De politie heeft op zaterdag 21 januari, omstreeks 15.00 uur, twee personen aangehouden nadat een burenruzie uit de hand was gelopen. Op de Evertsenstraat liepen de gemoederen hoog op nadat er een woordenwisseling was ontstaan. De aanleiding van de woordenwisseling is vooralsnog onbekend. De buurman van de twee aangehouden personen had vervolgens een stok gepakt en met de stok in de richting van één van de mannen geslagen. Hierop pakte de man ook een stok en sloeg hiermee naar de buurman. De mannen liepen door de stokslagen geen ernstige verwondingen op. De buurman heeft aangifte gedaan waarna de twee andere aangehouden werden. Zij wilden geen aangifte doen tegen de buurman. De twee zijn verhoord en later op de dag weer op vrije voeten gesteld.

Lisse/ Hillegom Politie controleert op alcoholgebruik in verkeer Agenten van het politieteam van Lisse, waaronder Hillegom valt, hebben in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 januari een alcoholcontrole gehouden in Lisse en in Hillegom. In totaal zijn er 428 bestuurders gecontroleerd. Zeven personen moesten vervolgens op het bureau een ademanalysetest ondergaan. Twee van hen mochten hun weg vervolgen, omdat de uitslag van de test onder de limiet van 220 ug/l lag. De andere vijf kregen een rijverbod opgelegd. Van twee personen, een 25-jarige man uit Haarlem en een 45-jarige man uit Lisse, werd het rijbewijs ingevorderd. De uitslag van de test lag van beiden, ver boven de 570 ug/l, respectievelijk 630 ug/l en 795 ug/l. Tijdens de controle zijn er nog 4 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en rijbewijs.

Onder de personen die een blaastest moesten ondergaan op het bureau, was een beginnend bestuurder. De 21-jarige man uit Hillegom blies 140 ug/l, hoger dan de vastgestelde limiet voor beginnende bestuurders. Sinds 1 januari 2006 is iemand een beginnend bestuurder indien sinds de datum waarop voor het eerst het rijbewijs is afgegeven nog geen vijf jaren zijn verstreken en de eerste afgifte van het rijbewijs op of na 30 maart 2002 heeft plaatsgevonden Voor die beginnend bestuurders is het verboden een motorvoertuig te besturen waarvoor een rijbewijs is vereist bij gebruik van alcoholhoudende drank met een grenswaarde van 88 ug/l. De man kreeg voor het rijden onder invloed een rijverbod van 1 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Noordwijkerhout Verkeersongeval tussen auto en invalidenwagen De politie heeft op vrijdag 20 januari, omstreeks 16.00 uur, hulp geboden bij een aanrijding tussen een personenauto en een invalidenwagen. De aanrijding ontstond op de Koninginneweg en de kruising met de Havenstraat. De bestuurder van de personenauto, een 45-jarige man uit De Zilk, was juist vanaf de Nieuwe Duinstraat de Koninginneweg opgereden, en had de vrouw in de invalidenwagen, een 64-jarige Noordwijkerhoutse, die vanaf de Havenstraat de Koninginneweg op reed niet zien aankomen. De vrouw kwam van rechts en had voorrang. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de auto de vrouw over het hoofd gezien vanwege de laag hangende zon. De vrouw is na haar val onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat zij een beenbreuk had opgelopen.

Noordwijk Vechtpartij In een discotheek aan De Grent was in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari een vechtpartij ontstaan. De jongens werden door de portiers van de discotheek uit elkaar gehaald. De twee groepjes kwamen elkaar echter weer buiten tegen. Daar liep het uit op duw- en trekwerk. Uiteindelijk werden de twee groepjes uit elkaar gehaald. Eén van de jongens, een 18-jarige uit Oegstgeest, raakte gewond in zijn gezicht en heeft aangifte gedaan van mishandeling. Vermoedelijk is hij geslagen met een ijzeren voorwerp. Hij is naar de dokterspost gegaan, waar hij behandeld is aan zijn verwondingen. De politie heeft inmiddels een aantal getuigen gehoord en zal de komende dagen meerdere getuigen horen.

Valkenburg Ruzie tijdens voetbalwedstrijd Tijdens een voetbal wedstrijd op zaterdag 21 januari, omstreeks 12.00 uur, op de Duyfraklaan liepen de gemoederen op. De wedstrijd tussen Valken 68 en Katwijk moest als gevolg gestaakt worden. De beide keepers van de teams gingen met elkaar op de vuist gingen. Om de ruzie een halt toe te brengen, stapte een 15-jarige jongen uit Valkenburg tussen de twee keepers in. Hierop kreeg hij twee klappen in zijn nek.De politie heeft aangifte opgenomen van de 15-jarige en heeft een onderzoek ingesteld.

Voorhout Verkeersongeval Op de kruising van de Leidsevaart met de Sportlaan is op zaterdag 21 januari, omstreeks 13.15 uur, een ongeluk gebeurd. Een 38-jarige automobiliste uit Voorhout, reed over de Sportlaan in de richting van de Leidsevaart. Zij verleende op het kruispunt geen voorrang aan een 62-jarige man uit Voorhout die op zijn racefiets over de kruisende weg reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de racefietser ten val kwam. De man is met een hersenschudding overgebracht naar het LUMC.

Leiden Onderzoek naar vechtpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen een groepje personen in een uitgaansgelegenheid aan de Breestraat op zondag 22 januari. De vechtpartij zou tussen 02.00 en 02.30 uur hebben plaatsgevonden. Een 18-jarige Oegstgeestenaar liep bij de vechtpartij een snijwond op in het gezicht toen hij met een glas in zijn gezicht werd geslagen. De politie heeft inmiddels een aantal verklaringen opgenomen. Het onderzoek naar de betrokkenen en de vechtpartij wordt voortgezet.

Leiden Onderzoek naar mishandelingen

De politie heeft zaterdagmiddag, 21 januari, een aangifte van mishandeling opgenomen. Een 24-jarige fietser uit Leiden werd die nacht, omstreeks 02.00 uur, op de Morsstraat door een nog onbekende man geslagen in zijn gezicht. De Leidenaar fietste met een vriend in de richting van de Morspoort toen zij een groep van ongeveer acht personen passeerden. Een van de personen wilden meerijden, maar de twee jongens fietsten door. Even later zag de Leidenaar dat één van de personen uit de groep naast hem rende. Kort daarop voelde de Leidenaar een vuistslag in zijn gezicht. De twee jongens zijn hierna doorgefietst. De groep personen is doorgelopen in de richting van het spoor. De politie stelt ook een onderzoek in naar een openlijke geweldpleging op zaterdagochtend 21 januari. Omstreeks 04.00 uur kregen drie 18-jarige Leidenaren en een 18-jarige Utrechtenaar onenigheid met een groepje van zes personen. In een steeg bij de Boommarkt begon de groep van zes aan de vier te trekken en te duwen. Een beveiligingsmedewerker wist uiteindelijk de ruzie te sussen. Op de Aalmarkt merkten de vier dat ze gevolgd werden door de andere groep. De vier jongens werden geslagen en geschopt. Bij de Waaghoofdbrug werd één van de Leidenaren in de Oude Rijn gegooid. De zes probeerden vervolgens ook één van de andere Leidenaren in het water te krijgen. De jongen wist dit te voorkomen door zich aan de reling van de brug vast te houden. De zes jongens zijn hierna weggelopen in de richting van de Haarlemmerstraat en vervolgens in de richting van de Jan Vossensteeg. De Leidenaar werd met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het LUMC.

Leiden Beroofd van tas

De politie stelt een onderzoek in naar de beroving van een tas van een 25-jarige vrouw uit Leiden. De vrouw liep zaterdag 21 januari, omstreeks 01.00 uur, met twee vrienden over de Haarlemmerstraat toen haar tas plotseling met kracht van haar schouders werd getrokken. De vrouw zag hierna drie jongens op twee bromfietsen er vandoor gaan met haar tas. De bromfietsers reden weg in de richting van de Beestenmarkt. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar de daders, maar heeft hen niet meer aangetroffen.

Leiden Diefstal uit woning

In een woning aan het Utrechtse Veer is vrijdag 20 januari in de avond ingebroken. Men kwam de woning binnen via een raam. Uit de woning werden diverse goederen zoals mobiele telefoons, een laptop en camera weggenomen. Daarnaast werd ook een bedrijfsauto gestolen. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Voorschoten Onderzoek naar mishandeling

De politie heeft in de vroege ochtend van zaterdag 21 januari een aangifte van mishandeling opgenomen. Een groep van zes personen zorgde diezelfde nacht in een horecagelegenheid bij binnenkomst direct voor overlast. De personen zouden daarbij ook vrouwen hebben lastiggevallen. Ondanks verzoeken van medewerkers van de zaak bleven de zes zich vervelend gedragen. Toen uiteindelijk de zes weggingen urineerde één van hen buiten tegen het raam van de zaak. Hierop ontstond er wederom een discussie tussen de mannen en de medewerkers, waarop degene die urineerde zich agressief opstelde. Tussen de twee medewerkers en de groep ontstond vervolgens een vechtpartij waarbij één van de medewerkers, een 34-jarige Hagenaar, op de grond terechtkwam. Terwijl de medewerker op de grond lag werd hij geslagen en geschopt. De groep is hierna weggelopen in de richting van de Schoolstraat.

Ter Aar/ Liemeer/ Helingcontrole bij fietsenhandelaren Nieuwkoop/ Alkemade/ Jacobswoude De politie van team Alkemade hebben op zaterdag 21 januari erkende en tweedehands fietsenhandelaren gecontroleerd. Doel van deze actie was de controle op (door)verkoop van gestolen fietsen. Agenten hebben gecontroleerd op onder andere de slot- en framenummers. Het afgelopen jaar zijn relatief veel fietsen gestolen. De controle van afgelopen zaterdag had dan ook vooral tot doel om inzichtelijk te maken of deze handelaren gestolen (brom-)fietsen krijgen aangeboden en verhandelen. Het resultaat van de controle had voor iedere gecontroleerde handelaar een positief resultaat. Er werden geen gestolen fietsen aangetroffen. In totaal werden twaalf handelaren en enkele honderden fietsen gecontroleerd. De betrokken dealers uitten zich allen tevreden over deze manier van aanpak van toenemende fietsendiefstal.

Boskoop Politie onderzoekt aantreffen gewonde man

De politie onderzoekt de omstandigheden waaronder een 43-jarige in Boskoop verblijvende man aan zijn hals gewond raakte. Op zondag 22 januari, rond 04.00 uur, kwam hij gewond een café aan de Dorpsstraat binnenlopen. Hij werd daar door aanwezigen opgevangen en door een ambulance overgebracht naar het LUMC. Een eveneens in Boskoop verblijvende 35-jarige man die met hem het café binnenkwam lopen is in verband met het onderzoek aangehouden.

Boskoop Bushokjes vernield, vandalen aangehouden

Twee jongens uit Boskoop van 16 en 17 jaar zijn zaterdagavond 21 januari door de politie aangehouden en verhoord voor vandalisme. Rond 21.20 uur kreeg de politie een melding dat een getuige zag dat de twee een bushokje aan de Voorofscheweg aan het vernielen waren. Toen de politie verscheen renden ze weg. Wat bleek, de jongens hadden het gemunt op de posterhouders van het bushokje. Eén van de posters was al verdwenen en de bak stond open. Na een korte zoekactie werd één van de jongens op een parkeerterrein aan de Koninginneweg aangehouden. De andere verdachte werd door zijn vader naar het bureau gebracht. Na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werden de twee rond middernacht weer in vrijheid gesteld.

Bodegraven Inbraak in woning/winkel

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning/winkel aan de Burgemeester G.R. Vonklaan. De inbraak vond op zondag 22 januari tussen 18.10 en 20.00 uur plaats. Een achterdeur werd opengebroken en uit de woning werd geld en werden sigaretten gestolen.

Gouda Inbraak in woningen

De politie doet onderzoek naar drie woninginbraken die tussen vrijdagavond 20 en zondagavond 22 januari plaatsvonden in woningen aan het Moleneind, het Heenpolderplantsoen en de Vrijheidslaan. Bij de inbraken werden diverse goederen gestolen zoals computers, een flatscreen televisie, een dvd-recorder, enkele (digitale)fotocamera's, scanner en twee fietsen. Bij de woning aan de Vrijheidslaan zag een getuige rond 19.20 uur drie knaapjes van 14 tot 16 jaar met spullen over een schutting klimmen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Beroving van mobiele telefoon De politie heeft aangifte opgenomen van een 16-jarige jongen uit Gouda. De jongen liep op vrijdag 20 januari, omstreeks 23.30 uur, op de Voorwillenseweg in de richting van het centrum. De jongen liep met zijn mobiele telefoon in zijn hand. Twee jongens fietste langs en griste de mobiele telefoon uit zijn hand en fietste er vervolgens vandoor in de richting van het centrum. De politie heeft de beroving in onderzoek.

Gouda Diefstal uit winkels De politie heeft op aangegeven van een beveiligingsmedewerker van een winkel aan de Kleiweg twee mannen, van 37 en 27 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal. De mannen hadden op vrijdag 20 januari, omstreeks 14.50 uur, uit de winkel aan de Kleiweg diverse make-up spullen en een spijkerbroek gestolen. Zij werden op aanwijzen van de beveiligingsmedewerker, bij de bushalte op de Nieuwe Markt aangehouden. Zij hadden een tas bij zich waarbij de spullen uit de winkel werden teruggevonden. In deze tas zaten ook spullen uit drie drogisterijen uit Gouda. De spullen bestaande uit tandenborstels en make-up spullen zullen weer teruggeven worden aan de winkels. De medewerkers of eigenaren hebben inmiddels aangifte gedaan van diefstal. Uiteindelijk blijkt er voor ongeveer 2000 euro aan goederen te zijn gestolen uit de winkels. De twee mannen zijn in verzekering gesteld.

Gouda Verdachten vernielen fietsje aangehouden

De politie hield zaterdagavond 21 januari, rond 22.00 uur, een schoolplein aan de Willem de Zwijgersingel vijf jongens van 16 tot en met 18 jaar uit Gouda aan. Een getuige belde de politie dat hij zag dat de jongens een kinderfiets aan het vernielen waren. De agenten troffen achter de school inderdaad een kinderfietsje aan met onder meer een kapot achterlicht. De jongens werden vervolgens aangehouden en ingesloten. Zij ontkennen iets met de vernielingen te maken te hebben. De politie zet het onderzoek tegen de jongens voort en is ook op zoek naar de eigenaar van het fietsje.

Gouda Aanhouding voor mishandeling

De politie hield op zondag 22 januari, rond 20.30 uur, in een flat aan het Willensplein een 31-jarige man uit Rotterdam aan. De man had rond 19.00 uur op het Olympiadeplein woorden gekregen met een 18-jarige Gouwenaar en sloeg op hem in. Nadat de Gouwenaar aangifte had gedaan haalde de politie hem uit een woning. Hij is ingesloten. Het onderzoek wordt tegen hem voortgezet.

Reeuwijk Mishandeling pizzakoerier

Een 18-jarige pizzakoerier uit Reeuwijk kreeg zaterdag 21 januari, rond 21.00 uur, klappen van een ontevreden klant. De koerier was al tot drie keer toe naar een woning aan de Snippedrift gereden voor het afhandelen van een bestelling. Bij de derde keer ontstond aan deur ruzie waarna de Reeuwijker klappen kreeg van een jongeman. De Reeuwijker deed vervolgens aangifte bij de politie van mishandeling. De politie trof op het adres niemand meer aan. Het onderzoek wordt voortgezet.

Reeuwijk Ventje met voetje tussen spaken fiets

Een 4-jarige jongetje uit Reeuwijk raakte op zondag 22 januari, rond 19.30 uur, op de Nieuwdorperweg met zijn voet tussen de spaken van een fiets die werd bestuurd door zijn 37-jarige moeder. Dit gebeurde nadat het ventje met zijn voetje van een stepje afschoot van het kinderzitje waarin hij zat. Beiden kwamen ten val. Het ventje zat zodanig verstrikt in het wiel dat de brandweer hem daaruit bevrijdde. Met onbekend letsel werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Ouderkerk a/d IJssel Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Wildertkade. De inbraak vond plaats op vrijdag 20 januari tussen 18.30 en 20.00 uur. Bij de inbraak werd geld gestolen. Getuigen spreken van een kleine rode auto die daar geparkeerd stond en met stadslichten wegreed.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --