Gemeente Dordrecht


---

Start eerste cursus Dordtse historische kleuren

Hanneke van Asdonck

Tijdens het onderzoek naar de Dordtse Kleuren is gebleken dat er bij particuliere huiseigenaren grote interesse en bereidheid bestaat om met de Dordtse kleuren te werken. Om huiseigenaren zover te krijgen dat ze op grote schaal de Dordtse Kleuren gaan toepassen, organiseert de gemeente Dordrecht een speciale cursus voor lokale schildersbedrijven. Na de cursus zijn de schilders in staat om iedere huiseigenaar een passend kleuradvies te geven.
Meer dan veertig panden in de historische binnenstad van Dordrecht zijn inmiddels in de typische Dordtse Kleuren geschilderd. Dit historisch geïnspireerde kleurenpalet geeft de binnenstad een heel eigen karakter. Tijdens de cursus wordt het kleurgebruik geïntroduceerd en een instructie gegeven over de Dordtse Kleuren.

Jarenlang is er onderzoek gedaan naar de historische kleuren van de stad Dordrecht. Pas over enkele jaren, als deze kleuren op grote schaal zijn toegepast, is het uiteindelijke resultaat zichtbaar, maar de effecten zij nu al herkenbaar. Twee van de docenten zijn de grondleggers van het Dordtse kleurenproject: de architecten Kees Rouw en Hendrik Groeneweg. Door hun jarenlange studie ontstond de kleurenwaaier met 55 'historisch geïnspireerde' Dordtse kleuren. Mevrouw Wyb Schuit, docent kleur en architectuur, neemt ook een deel van de cursus voor haar rekening.

document icoon DSCF0002.JPG

Redactie
Hanneke van Asdonck
Communicatie

telefoon 078 - 639 62 36

email JJ.van.Asdonck@dordrecht.nl

Informatie
Conny van Nes
Monumentenzorg & Archeologie
telefoon 078 - 639 68 50