Published: 15:15 23.01.2006 GMT+1 /Source: Wolters Kluwer NV /AEX: WLSN /ISIN: NL0000395887

Wolters Kluwer Nederland en KijkOver bereiken overeenstemming over verkoop Segment

(Beek, 23 januari 2006) Wolters Kluwer Nederland en KijkOver, een investeringsmaatschappij van ondernemer Don Akkermans, maakten vandaag bekend overeenstemming te hebben bereikt over de verkoop van Segment B.V. Segment heeft een sterke marktpositie als de uitgever van Elektuur, het toonaangevende internationale elektronica tijdschrift voor de zakelijke en thuismarkt met abonnees in meer dan 50 landen wereldwijd. KijkOver zal verdere groeimogelijkheden ontwikkelen voor deze special interest markt. Wolters Kluwer gaat over tot verkoop omdat de uitgaven niet meer passen in het portfolio van de wereldwijde marktleider op de professionele markt. Er werken 40 mensen bij Segment. Het hoofdkantoor is gevestigd in Beek te Limburg. Segment heeft een jaaromzet van ruim 5 miljoen Euro. Financiële details over de overeenkomst worden niet bekend gemaakt.

Segment heeft een sterke marktpositie met diverse tijdschriften, boeken en digitale publicaties waaronder het tijdschrift Elektuur dat in negen talen verschijnt. De uitgeverij is in staat om wereldwijd vakmatige gebruikers, studenten en hobbyisten te interesseren met hoogwaardige publicaties over technologische topics.

Het besluit om Segment te verkopen komt voort uit de strategische heroriëntatie van Wolters Kluwer, zoals gepresenteerd in oktober 2003. De activiteiten van Segment passen niet langer in het portfolio van de multinationale uitgever en aanbieder van informatiediensten die zich vooral richt op professionele gebruikers van informatieproducten in de gebieden medisch, fiscaal, juridisch, accountancy, financiële dienstverlening, wet- en regelgeving, en onderwijs.

KijkOver is een activiteit van ondernemer Don Akkermans, directeur/eigenaar van Akkermans*Amsterdam B.V. (Hof van Twente). Akkermans is in de mediasector onder meer actief als bemiddelaar bij de overname en opvolging van uitgeverijen tot 5 miljoen omzet. Daarnaast geeft KijkOver ook zelf uit in de culturele en filantropische sector via uitgeverij Lenthe (Amsterdam) met titels zoals FM (voor bestuurders in de filantropische sector), Roundabout (Engelstalig magazine voor expats) en SponsorMagazine (vakinformatie voor sponsorprofessionals). KijkOver kan met Segment haar ideeën over het nieuwe uitgeven (digitale content combineren met online retail) concreet gestalte gaan geven.

"Nog meer dan bij dagbladen en publiekstijdschriften, vindt bij special interest magazines en vakbladen de komende jaren een spannende omwenteling plaats. Uitgevers moeten veel meer en sneller experimenteren. Probeer zelf actief handel te drijven met je abonnees in plaats van passief laten adverteren. Met het kopen van Segment kan KijkOver de eerste stappen gaan zetten. En we blijven actief zoeken naar andere uitgeverijen waar nieuwe verdienmodellen snel kunnen worden toegepast. Ik ben zeer benieuwd wat we over twee jaar hebben te melden", aldus Don Akkermans van KijkOver.

De medewerkers, ondernemingsraad, vakbonden en de Sociaal Economische Raad zijn geïnformeerd. Het management van Elektuur blijft gehandhaafd. De overgang van eigendom zal van kracht gaan met ingang van 1 januari 2006.

Over Wolters Kluwer
Wolters Kluwer is een toonaangevende multinationale uitgeverij en aanbieder van informatiediensten. De onderneming richt zich vooral op de volgende markten: medisch, fiscaal, juridisch, accountancy, financiële dienstverlening, wet- en regelgeving, en onderwijs. De jaaromzet van Wolters Kluwer bedroeg in 2004 EUR 3,3 miljard. Wereldwijd telt het concern ca. 18.400 medewerkers. Er zijn vestigingen in verschillende landen in Europa, alsmede in Noord-Amerika en Azië/Australië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. De onderneming is genoteerd aan de Euronext Amsterdam (WKL) en opgenomen in de AEX en de Euronext 100 index.

www.wolterskluwer.com

Over KijkOver
KijkOver is een activiteit van Akkermans*Amsterdam BV in de Hof van Twente, een bedrijf van ondernemer Don Akkermans. KijkOver beheert en ontwikkelt onder meer onroerend goed in Griekenland en Nederland, maar bemiddelt vooral bij de overname en opvolging van mediabedrijven tot 5 miljoen omzet. KijkOver geeft ook zelf uit, momenteel onder meer in de filantropische en culturele sector via Lenthe Publishers in Amsterdam met activiteiten zoals het Nationale CultuurBal, FM (vaktijdschrift voor bestuurders van filantropische instellingen) en Roundabout (entertainmentmagazine voor 'well to do internationals'die in Nederland wonen en werken).

www.kijkover.nl