Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 23 januari 2006

Man aangehouden voor vernieling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagavond een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor vernieling. De man zou kort voor 20.00 uur een horecagelegenheid aan de Kremerstraat hebben verlaten zonder af te rekenen. Bovendien gooide hij bij het verlaten een vuilcontainer door de ruit. Een medewerker van de gelegenheid heeft de man mee terug naar binnen genomen en de politie ingeschakeld. De man verklaarde tegenover de politie uit frustratie te hebben gehandeld, zonder dat mensen uit de bewuste horecagelegenheid hier overigens debet aan waren. Hij gaf tevens aan dat hij bereid is de schade aan de ruit te vergoeden.

Fietser gewond na aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Een 54-jarige man uit Bergen op Zoom heeft maandagmorgen kort na 10.00 uur aan de Rooseveltlaan een fietser aangereden. De man had ter hoogte van de rotonde verschillende voetgangers laten oversteken en wilde verder rijden, maar zag daarbij een fietser over het hoofd. De fietser klaagde over pijn in de rug en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie ruimt hennepkwekerijen

BERGEN OP ZOOM: Politiemensen van het speciale team Courage troffen maandagmiddag in een woning aan de Mathijsenstraat een hennepkwekerij. De kwekerij besloeg 164 oogstrijpe planten. Tevens bleek de elektriciteit buiten de meter om te worden afgenomen. De elektriciteitsmaatschappij heeft hierop de stroomvoorziening afgesloten. De politie heeft de inventaris in beslag genomen en laten vernietigen. Daarnaast heeft de politie de 36-jarige man aangehouden, die de hennepkwekerij had ingericht. Hij is na verhoor naar huis gestuurd en zal zich tegenover de rechter voor zijn gedrag moeten verantwoorden.

BERGEN OP ZOOM: Ook op de Vechtstraat werd een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In dit geval ging het om een kwekerij op de zolderverdieping, die bestond uit 163 planten. Omdat ook hier de elektriciteit buiten de meter om werd verkregen, werd de elektriciteit afgesloten. De twee 25-jarige eigenaren werden verhoord en zullen voor de rechter moeten verschijnen.

Diefstal én poging diefstal auto

OUD GASTEL: Een vader en zijn zoon bleken maandagmorgen beide het slachtoffer te zijn geworden van het dievengilde. De zwarte Volkswagen Golf GTI (kenteken PG-RH-24) van de zoon bleek te zijn gestolen en aan de Golf van vader bleken ter hoogte van het portierslot dusdanige beschadigingen te zijn aangebracht dat het vermoeden bestaat dat het wellicht ook de bedoeling is geweest deze auto te stelen. De politie heeft tweemaal aangifte opgenomen en de auto van de zoon internationaal als gestolen laten registreren.

Twee kinderen gewond bij aanrijding

SPRUNDEL: Een 4-jarig meisje uit Sprundel en haar 7-jarige broer zijn zondagmiddag beide gewond geraakt bij het oversteken. De kinderen staken de Sint Janstraat over, juist op het moment dat daar een 39-jarige automobiliste uit Sprundel aan kwam rijden. Het meisje viel midden op straat en kwam nog net onder de auto terecht. Omdat vermoedelijk haar hoofd was geraakt, is het meisje per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Haar broer liep tegen de auto aan en liep een bloedneus op.

Politie houdt dronken brokkenmaker aan

SINT WILLEBRORD: Een alerte automobilist schakelde zondagavond omstreeks 22.15 uur de politie in, omdat hij een weggebruiker verschillende malen gevaarlijk zag slingeren op de Rijksweg A58. De politie ging ter plaatse en hield de bestuurder van de bewuste auto staande. Uit onderzoek bleek dat de 48-jarige man uit Waspik bijna 3x te veel alcohol had genuttigd om zijn voertuig te mogen besturen (645 ug/l). Omdat hij bovendien verse schade aan zijn auto had, gaat de politie ervan uit dat de man wellicht is doorgereden na een aanrijding. Hij verklaarde zelf tegenover de politie dat hij op de snelweg een aanrijding had gehad, maar niet te weten waar hij tegen aan gereden was. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 7 uur en kan een proces verbaal tegemoet zien.

Inbraak in school

ROOSENDAAL: Bij een school in het centrum van Roosendaal is in de nacht van zondag op maandag vermoedelijk kort na middernacht ingebroken. De daders zijn over een hekwerk geklommen, waarna zij een ruit hebben vernield. Uit het gebouw werden twee computers, een geldbedrag en kantoorartikelen ontvreemd.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een horecagelegenheid op de Markt. De dieven zijn met een geldbedrag, dat onder meer uit de gokkasten werd gehaald, weer vertrokken.

Fietser licht gewond na aanrijding

ROOSENDAAL: Een 14-jarige jongen is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Nieuwe Markt. De jongen werd aangereden door de 33-jarige bestuurder van een bestelbusje, die achteruit reed en daarbij de fietser over het hoofd zag. De jongen had last van zijn hoofd, maar heeft zich vooralsnog nog niet onder doktersbehandeling laten stellen.

Auteur: Manon Ostendorf