Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 18 januari 2006

BNN-DOCU BRENGT BANG, ADRELINE EN PIJN

De afgelopen weken waren de BNN-Docu's Sloop en Mam van Patrick Lodiers en Sophie Hilbrand al te zien bij BNN. Maandag 23 januari van 23.30 uur tot 23.45 uur zendt BNN de derde docu Bang van Christel van der Meer uit, een week later Adreline en op 6 februari Pijn.

In Bang is Jelle (16) bang om naar buiten te gaan. Hij vindt het eng om mensen te ontmoeten en is daarvoor behandeld in een psychiatrische kliniek. Maar na de vakantie moet hij naar een nieuwe school en daar ziet hij gigantisch tegen op.

De BNN-Docu Adreline van Ester Gould vertelt het verhaal van vijf jongens die van justitie een training moeten volgen om te leren omgaan met hun agressie. In de training worden ze tot nadenken gedwongen en praten ze zonder gêne over hun gedrag, frustraties en de brute wetten van de straat. Een close-up van deze jongens en hun onvermogen én onwil om geweld uit de weg te gaan.

Tenslotte volgt de BNN-Docu: Pijn van Hans Pool en Maaik Krijgsman. Caby Ballantine is een vechtster. Net als haar vader die ooit wereldkampioen kickboksen was. Maar juist die kampioen is de grote afwezige in haar leven. Haar moeder Sil houdt zielsveel van haar, maar kan de pijn maar deels verzachten. De echte klappen moet Caby zelf opvangen.

Met een lengte van maximaal 15 minuten, onderwerpen die zich middenin de belevingswereld van jongeren afspelen en een hedendaagse filmstijl presenteren Patrick Lodiers, Sophie Hilbrand, Christel van der Meer, Ester Gould, Hans Pool en Maaik Krijgsman hun BNN-Docu. Met de serie BNN-Docu wil BNN samen met producent Pieter van Huijstee (Johan Cruijff, Un Momento Dado en God is my DJ) de documentaire toegankelijk maken voor een jong, breed publiek. Jongeren voelen zich vaak niet of onvoldoende aangesproken door het huidige documentaire-aanbod. Vooral door de keuze van onderwerp, de personages en de stijl van filmen.

De producties kwamen tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.