Ingezonden persbericht


F5 en Oracle introduceren BIG-IP Load Balancer-plugin voor Oracle Enterprise Manager 10g Grid Control

iControl API van F5 biedt geïntegreerde monitoring en beheer voor optimale applicatieprestaties, lagere beheerkosten en minder complexiteit

Amersfoort, 23 januari 2006 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd leverancier van oplossingen voor Application Delivery Networking, introduceert een geïntegreerde systeembeheer-plugin voor Oracle Enterprise Manager 10g Grid Control (Oracle Grid Control). De plugin is samen met Oracle ontwikkeld en maakt gebruik van de BIG-IP iControl API (Application Programming Interface) van F5. Klanten van Oracle en F5 beschikken zo over een geïntegreerde tool voor het monitoren en beheren van applicatieprestaties vanuit één webgebaseerde console. F5 is hiermee de eerste leverancier die zich aansluit bij het Oracle Enterprise Manager Partner-initiatief. Dit initiatief ondersteunt klanten bij het beter beheren en inrichten van grid computing-omgevingen.

"Met deze plugin onderstrepen F5 en Oracle dat we onze gezamenlijke klanten toegevoegde waarde willen bieden", zegt Jay Rossiter, Vice-president System Management Products bij Oracle. "Met de iControl API van F5 kunnen we de diepgaande applicatie- en netwerkintegratie realiseren waar bedrijven behoefte aan hebben. De samenwerking met F5 blijft gericht op het leveren van een grid computing-omgeving die maximale flexibiliteit, geautomatiseerd beheer en een goede ROI biedt."

De beheer-plugin maakt gebruikt van iControl, de op open standaarden gebaseerde SOAP/XML API van F5. De iControl-integratie biedt klanten een compleet beeld van de BIG-IP-prestaties en realtime monitoring van events, inclusief historische analyse en trends, prestatiediagnostiek, beschikbaarheidrapportages, Quality of Service en het geautomatiseerd aanbieden van applicaties op het netwerk. De combinatie van Oracle Grid Control met BIG-IP via iControl maakt het mogelijk om het onderliggende netwerk op afstand aan te passen om de veiligheid, snelheid en prestaties van hoog beschikbare Oracle-applicaties te optimaliseren. Dit alles vanuit een beheerinterface. Oracle- en F5-klanten kunnen het onderliggende netwerk nu sneller configureren en inzetten met optimale, voortdurende beheerefficiency.

"Oracle Grid Control is een compleet en schaalbaar raamwerk waarmee klanten de time-to-market en ontwikkelkosten voor de inzet van Oracle-applicaties kunnen terugdringen", zegt Jim Ritchings, VP Business Development bij F5 Networks. "Centraal beheer is essentieel voor onze klanten. Door onze krachten te bundelen binnen het Oracle Enterprise Manager-partnerprogramma, kan F5 snel robuuste oplossingen bieden voor betere prestaties, meer controlemogelijkheden met minder complexiteit, en een lagere TCO."

De BIG-IP iControl systeembeheer-plugin voor Oracle Enterprise Manager 10g Grid Control is verkrijgbaar via: http://www.oracle.com/technology/products/oem/extensions/plugin-f5.html.

iControl
iControl van F5 Networks is de enige API en Software Development Kit voor webservices waarmee netwerkapparaten via een applicatie te beheren zijn. De oplossing is gebaseerd op SOAP/XML en daarom compatible met veel ontwikkeltools. iControl stelt meer dan 1.600 methodes beschikbaar als services voor applicaties van derden. Met iControl kunnen applicaties op afstand F5-producten monitoren en aansturen. F5 ondersteunt klanten met DevCentral, een gratis online ontwikkelprogramma, een discussieforum, technische documentatie en voorbeeldcode om de ontwikkeling te versnellen.

Oracle Enterprise Manager 10g
De beheerproducten van Oracle Enterprise Manager 10g bieden een complete oplossing voor het beheer van Oracle-omgevingen. Oracle Enterprise Manager 10g Grid Control (Oracle Grid Control), het belangrijkste product van Oracle Enterprise Manager 10g, beheert serviceniveaus met centraal beheer voor de complete Oracle-infrastructuur, inclusief systemen op basis van Oracle en andere technologieën. Met mogelijkheden voor beheer, configuratiebeheer, provisioning, end-to-end monitoring en beveiliging vermindert Oracle Grid Control de kosten en complexiteit van het beheer van grid-omgevingen.

Over F5 Networks
F5 Networks is wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd in Amersfoort. Meer informatie: www.f5.com.