Uitslag medewerkerstevredenheidsonderzoeken

Groot deel van medewerkers klaagt over het salaris en hapt naar de baas

LEEUWARDEN, 20060123 -- Veertig procent van de medewerkers is ontevreden over zijn salaris en slechts tweederde (66%) van de medewerkers vindt dat zijn leidinggevende over de hele linie goed presteert. Dit zijn uitkomsten van medewerkerstevredenheidsonderzoeken die GIMD onder bedrijven in heel Nederland in 2005 heeft uitgevoerd.


Tegelijkertijd leren deze onderzoeken dat de tevredenheid over het salaris eenvoudig verhoogd kan worden door... er over te praten!

GIMD adviseert bedrijven, waar zij onderzoeken doet en waar geen ruimte of bereidheid aanwezig is om de salarissen naar boven bij te stellen, helder en structureel met de medewerkers over het salaris te communiceren. Laten zien dat het bedrijf gemiddeld of zelfs beter betaalt dan branchegenoten helpt om de waardering te laten stijgen. Dat blijkt uit de vervolgonderzoeken die GIMD na zo'n eerste onderzoeksronde doet. Ook meer aandacht voor de secundaire arbeidsvoorwaarden zet de waardering, voor het gehele arbeidsvoorwaardenpakket inclusief salaris, in de lift.