Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 23 januari 2006

Bouwen aan Binding

Dialoog met de stad over integratiebeleid

Op donderdag 26 februari a.s. organiseert de gemeente Amersfoort in samenwerking met de Allochtonen Adviesraad, de stichting Rhaman en de El Fath Moskee de conferentie 'Bouwen aan Binding'. De bijeenkomst start om 19.30 uur en vindt plaats in de Raadszaal van het stadhuis.

Het doel van de conferentie is om Amersfoorters te informeren over het uitvoeringsprogramma integratiebeleid van de gemeente en om een dialoog over integratie op gang te brengen.

Uitvoeringsprogramma

Het uitvoeringsprogramma integratiebeleid 2006-2009 is een uitwerking van de visie op integratiebeleid die de Amersfoortse gemeenteraad in april 2005 heeft vastgesteld. Deze visie gaat uit van gelijkwaardigheid en eigen verantwoordelijkheid. Allochtone Amersfoorters hebben geen uitzonderingspositie, maar worden benaderd als gelijkwaardige burgers met een eigen verantwoordelijkheid voor hun plaats in de samenleving. Daar waar algemeen beleid te weinig resultaat heeft, is specifiek beleid noodzakelijk. Specifieke maatregelen liggen op het gebied van sociaal-culturele integratie en beeldvorming, voortijdig schoolverlaten, arbeidsdeelname, en criminaliteitspreventie. De gemeente speelt daarbij een ondersteunende en stimulerende rol.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon 033 469 45 04, e-mail jec.delacroix@amersfoort.nl

---- --