Gemeente Coevorden

Start bouw MFA Dalerpeel

Op donderdag 26 januari aanstaande wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Dalerpeel. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Wethouder P. H. Snijders zal om 15.00 uur het bouwbord onthullen.

De gemeente Coevorden wil het huidige dorpshuis in Dalerpeel, met zijn huidige voorzieningen, samen met de basisschool Pr. Willem Alexander ombouwen tot een multifunctionele accommodatie. Sinds 2000 is gewerkt aan de plannen voor dit centrum. De gemeenteraad heeft in november 2004 groen licht gegeven voor de plannen van het college van b&w.

De multifunctionele accommodatie wordt gebouwd in 2 fases op de huidige locatie van het dorpshuis De Breiberg . In eerste instantie het dorpshuis, de hoofdentree en de sportzaal. Daarna wordt gestart met de bouw van de basisschool en peuterspeelzaal. Het nieuwe gebouw biedt onderdak aan basisschool Prins Willem Alexander, peuterspeelzaal 't Hummelhoes, Stichting Welzijn en het dorpshuis De Breiberg . Het gebouw krijgt een functie voor basisonderwijs, peuterspeelzaal, sociaal cultureel werk, sport, ontmoeting, horeca, culturele activiteiten en vergaderingen.